Basics | Puur meel zonder additieven | |
Classics | Standaardmeel met additieven | |
Specials | Kant-en-klaar, verrijkt meel met of zonder additieven | |
Top | Meel met verbeteraars voor een hogere tolerantie en absorptie (extra lang vers, extra mals, extra veel smaak) |
Bio | Natuurlijk, traditioneel op steen gemalen meel met een volle smaak xxxx x | |
CEREPURE | Puur meel zonder additieven, verbeteraars of E-nummers | |
Tricol'OR | Lokaal geproduceerd meel van Belgisch graan | |
Deco | Populaire zaden en pitten | |
Diversen | Zoals griesmeel | |
Vitaliteitsgamma | Formavit en Glutenvrije bloem |
Ingrediënten | Tarwe |
Structuur | Fijn gebroken tarwekorrels |
Allergenen | Glutenbevattende granen (Tarwe) Kan sporen bevatten van Soja en Sesamzaad |
Kruim | Met kleine stukjes |
Kleur | Donkerbruin |
Energetische waarden | 299 kcal/1267 kJ | ||
Koolhydraten | 58,3 g | ||
Vetten | 1,8 g | ||
Eiwit (Nx6,25) | 12,3 g | ||
Voedingsvezels | 12,2 g |
GRANA | 10 kg | ||
Tarwegluten | 800 g - 1 kg | ||
Water* | + 7,5 l | ||
Gist | 250 g | ||
Zout | 170 g |
Snelkneder | 3'30 | ||
Spiraal | 1° versnelling | 9' | |
2° versnelling | 6' | ||
Diosna | 1° versnelling | 15' | |
2° versnelling | 15' | ||
Klopper - Mengelaar | 1° versnelling | 15' | |
2° versnelling | 15' | ||
Deegtemperatuur | 26°C - 28°C |
Voorrijs | 1) 15’ 2) 15’ | ||
Bolrijs | 15’ | ||
Narijs | 45’ - 60’ | ||
Rijstemperatuur | 32°C - 34°C | ||
Relatieve vochtigheid | 75% - 85% |
Baktemperatuur | 220°C | ||
Baktijd | 45’ - 50’ |
Witte bloem (bv. Quattro) | 8,5 kg | ||
GRANA | 1,5 kg | ||
Water* | + 5,9 l | ||
Gist | 250 g | ||
Zout | 170 g |
Spiraal | 1° versnelling | 4' | |
2° versnelling | 6' | ||
Diosna | 1° versnelling | 6' | |
2° versnelling | 9' |
Deegtemperatuur | 26°C - 27°C |
Voorrijs | 20’ | ||
Afwegen | bv. 720 g | ||
Opbollen of langsteken | 20’ | ||
2° rust | |||
Opbollen of langsteken volgens gewenst model | |||
Narijs | 50’ - 60’ bij 32 - 34°C | ||
Insnijden |
Baktemperatuur | 220°C | ||
Baktijd met stoom (voor broden van 720 g) |
35’ |