• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Volkoren … maar toch glutenvrij

Professionals - Thema - Inspiratie

Volkorenbrood is het gezondst, verkondigt de voedingsdriehoek – ook als je geen gluten verteert. Onder het motto ‘verandering van spijs doet eten’ geven we jou vijf glutenvrije alternatieven voor het klassieke volkorengraan.

 

Glutenvrij is (ook) gezond!

Klanten die gevoelig zijn voor gluten, gaan instinctief op zoek naar je glutenvrije schap. Maar ook broodliefhebbers die van afwisseling houden, pikken weleens een glutenvrij graantje mee. Want glutenvrij is niet per se ongezond: wie voldoende varieert, wordt er alleen maar rijker van. Of toch gezonder.


Elke graankorrel – ook de glutenvrije – bestaat uit drie voedzame onderdelen:

1. De zemel (de buitenste laag): bestaat uit koolhydraten die je verzadigingsgevoel sturen en je darmflora gezond houden

2. Het meellichaam (de middelste laag): levert energie in de vorm van zetmeel of complexe suikers

3. De kiem (de kern): bevat suikers, eiwitten, onverzadigde vetzuren, vitamines en mineralen


Glutenvrij volkorengraan

We noemen een brood ‘volkoren’ als de volledige graankorrel wordt benut. Welk graan dat is, hangt af van de bakker. De klassiekers zijn tarwe, spelt, rogge, kamut en gerst – maar er bestaan genoeg alternatieven voor een glutenvrij volkorenbrood, zoals:

Quinoa

Dit ‘supergraan’ of ‘heilige graan uit de Andes’ leerden we kennen via de Inca’s. Het is licht verteerbaar en bevat essentiële aminozuren. Meer dan tarwe is quinoa rijk aan magnesium, calcium, fosfor en ijzer.

Boekweit

Boekweit is een Aziatisch graan dat ook wel ‘beuktarwe’ wordt genoemd door de gelijkenis met een beukennoot. Het zit boordevol magnesium en houdt je bloedsuikerspiegel op peil.

Gierst

Niet te verwarren met gerst, dat wél rijk is aan gluten. Gierst wordt geteeld in zonnige continenten als Azië en Afrika. Het glutenvrije graan houdt je haar, nagels, huid, botten en slagaders gezond.

Amarant

Amarant is een zaad afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika. Het is rijk aan proteïnes, calcium en het aminozuur ‘lysine’. Je kan het gebruiken om je volkorenbrood extra voedzaam te maken, want het levert dubbel zoveel ijzer als tarwe.


Onbewerkt leveren glutenvrije granen minstens evenveel gezonde voedingsstoffen als tarwe of spelt. Ga dus aan de slag met een van deze glutenvrije granen en verras je klanten met een broodje boordevol glutenvrije energie.

Of maak het jezelf extra gemakkelijk met onze glutenvrije bloemmix en het bijhorende recept!

 

Bron: BioGezond, oktober 2017

 

Meer weten over gluten?

  • Glutenintolerantie: probleem of trend?
  • Glutenvrij in de bakkerij (met glutenvrije recepten)
  • Was het nu glutenarm, glutenrvij of tawevrij?
  • Gluten: minder schadelijk dan gedacht
E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Van graan tot glorie met Ceres-bloem Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden Feiten en fabels over granen Lente-lunch met Linea, Formavit en Floraplus
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL