• HOME
  • CEREXCLUSIEF
    • Aanmelden
    • Registreren
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
      • HET SEIZOENTJE
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE ARTISANALE BAKKER
      • DE WARME BAKKER
      • ADVIES OP MAAT
      • ONDERNEMINGSADVIES
      • BAKTECHNISCHE ONDERSTEUNING
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • JOBS
  • BAKKER WORDEN
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel
CEREXCLUSIEF
  • CEREXCLUSIEF
  • Aanmelden
  • Registreren
Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Filter nieuws op
  • Filter nieuws op
  • Thema
  • Inspiratie
  • Tips & Tricks
  • Wetgeving
  • Professionals
  • Ceres
  • Nieuws
  • Actua
  • Actie & Promotie
  • Marketing
  • Het Seizoentje
februari 2019

Kaartjes met een leuke broodboodschap

Brood is zo veelzijdig. Je kan er alle kanten mee uit. En het past bij elke gelegenheid – net als een leuke postkaart, en al zeker eentje met brood of een ander bakkersproduct in de hoofdrol!

februari 2019

Ecologische alternatieven voor plastic zakjes

Sinds 1 janurai 2019 staat er een verbod op het gratis uitdelen van lichte plastic draagtassen voor eenmalig gebruik in de detailhandel. Zo wordt ons milieu minder belast. En er zijn genoeg hebruikbare alternatieven om een bestelling mee te geven met klanten. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zelfs kiezen voor ecologische zakken om gesneden brood en andere producten in te verpakken.

februari 2019

4 dingen die je moet weten over desembrood

Desembrood: velen zijn fan van dit karaktervolle brood, anderen minder. Wat maakt dit brood zo speciaal? De manier van rijzen: door tragere fermentatie. De smaak: rijk, karaktervol en – in tegenstelling tot wat sommigen denken – niet altijd zuur. De korst: krokant. Het kruim: mals, en het blijft ook lekker lang vers.

februari 2019

Is desembrood gezonder?

Desembrood wint aan populariteit en zou zelfs als extra gezond zijn. Of dat ook zo is? Dat lees je hier.

januari 2019

Wanneer mag je brood als desembrood verkopen?

Desembrood is populair. Maar wanneer mag je jouw brood verkopen als desembrood? Volgens de Belgische wetgeving mag je brood ‘desem’ noemen van zodra er desem in zit, hoe weinig ook. Je moet het gebruikte percentage desem wel verplicht (kunnen) vermelden.

januari 2019

Consumenten kiezen steeds bewuster

Welkom in 2019, waar gezond nog altijd hip is. En waar verse, pure ambacht wordt gesmaakt. Net als eerlijke verhalen en transparante communicatie. Consumenten vinden dat ze het recht hebben om te weten wat ze eten. Dus krijgen ze graag wat uitleg over de producten die ze kopen.

januari 2019

Dit zijn de vijf meest gelezen Ceres-artikels van 2018

Lijstjestijd! Hieronder vind je de populairste artikels die Ceres publiceerde in 2018. Is er een onderwerp waarover jij graag meer leest? Laat het ons weten via jouw vertegenwoordiger, via Isabelle Kiekens van marketing of via een reactie op Facebook. Dan wijden wij er een artikel aan.

december 2018

Onze kerstb(r)oodschap voor jou

Bedankt! Voor jouw trouw en vertrouwen. Voor de toffe samenwerking. Voor het geloof in onze producten. Bedankt. Om elke dag opnieuw zo’n lekkere dingen uit jouw bakkersmouw te toveren met ons assortiment. 

december 2018

Saveurs & Métiers, vakbeurs voor bakkers en food professionals

Wil je bijblijven of bijpraten? Kom tussen zondag 27 en dinsdag 29 januari 2019 naar Saveurs & Métiers in Namur Expo. Deze vakbeurs – waarbij ontdekking, uitwisseling en kennis centraal staan – is hét uithangbord van de sector. Registreer je voor een gratis ticket en kom proeven van onze producten, acties en wedstrijden op stand 1434.

december 2018

Zo ben je wettelijk in orde met allergenen

Weet jij wat de allergenenwet juist voorschrijft? En of jij daaraan voldoet? Ceres vat de belangrijkste informatie samen voor haar bakkers: van de belangrijkste regels voor etikettering en personeel tot de meest voorkomende allergenen in bakkerijproducten.

december 2018

BAKKERSVERHAAL: Van werknemer tot zaakvoerder, met tijd en boterhammen

Echte slagroom en mokkacrème, mooi versierde taarten met een eigen twist … Bakkerij Mokaline verkoopt authentieke producten waarvoor klanten graag een omweg maken. De succesingrediënten van bakker Didier Demain? Kwaliteit, respect en vertrouwen – en natuurlijk ervaring, passie en geduld. Stap mee in zijn verhaal: van werknemer tot zaakvoerder.

december 2018

Bereid je (bakkerij) voor op de feestdagen

‘Bakkers houd u vast aan de takken van de kerstbomen.’ Want de drukke kerst- en eindejaarperiode komt er weer aan. Je voelt het al warm worden onder jouw bakkersvoeten. Dus geven we graag wat tips om alles vlot en aangenaam te laten verlopen dit jaar. 

november 2018

Zo bepaal je verkoopprijzen die jou winst opleveren

Hoeveel mag ik vragen? Hoeveel vraagt een ander? En hoeveel houd ik over? Elke bakker worstelt met de prijs van zijn producten. Het is geen gemakkelijke kwestie, wel een heel belangrijke. Ceres lijst op waarmee je rekening moet houden bij je prijsbepaling en welke adviesprijzen gangbaar zijn.

november 2018

Start op tijd met jouw eindejaarsproducten

Eerst de Sint, dan pas de kerstboom. Maar wat met de kerststronk? En ander typisch bakkerslekkers zoals de kerstbrioche, de kerststol en feestelijk stokbrood? Dat promoot je best op tijd in je etalage of op Facebook, zodat klanten snel kunnen bestellen.

november 2018

De kerststronk: van traditie tot creatief pronkstuk

Rond kerst zie je hem overal opduiken: de kerststronk of bûche de Noël. Een traditioneel stuk taart dat eruitziet als een blok hout. Maar waar komt die traditie eigenlijk vandaan?

november 2018

Wie zoet is krijgt klaaskoeken, mikkemannen en moutspeculaas

Samen met de goede man, arriveert ook heel wat goeds bij de bakker: van speculaas, marsepein en chocoladefiguren tot erkende streekproducten als klaaskoeken, mikkemannen en moutspeculaas. Welke Sint-tradities eer jij in de bakkerij?  

oktober 2018

Prijskaartjes zijn wettelijk verplicht in je bakkerij

Bijna de helft van de bakkers toont geen prijs bij zijn producten, dat blijkt uit een Economische Inspectie. Het is nochtans wettelijk verplicht om de consument op voorhand te informeren over de prijs van elk brood, elke pistolet of elk gebakje.

oktober 2018

Waarom eten we pepernoten en speculaas rond Sinterklaas?

Naast speelgoed, krijgen kinderen elk jaar typisch lekkers van de Sint – denk maar aan kruid- of pepernoten, speculaaspoppen en chocolademunten. Maar waar komen die tradities eigenlijk vandaan? 

oktober 2018

Zo maakt Celine Cousin het verschil voor jullie als bakkers

Wat doet Celine Cousin bij Ceres? En hoe zorgt zij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.

oktober 2018

Goed nieuws: bestelperiode eindejaarskalenders verlengd

Heb jij even geluk: we verlengden de bestelperiode van onze gepersonaliseerde eindejaarskalenders. Wil je je klanten binnenkort blij verrassen? Bestel je kalenders dan voor 27 oktober.

oktober 2018

Zo verspil je minder brood of andere bakkersproducten

Heel wat brood belandt in de vuilnisbak. Zo groeit niet alleen de afvalberg, maar gaan ook alle energie en grondstoffen verloren die nodig waren om het brood te maken. En dat is doodzonde – of zeg maar broodzonde. Daag jezelf dus uit om minder te verspillen met deze (her)bruikbare tips.

oktober 2018

Weekend van de Klant: ook voor bakkers

Het Weekend van de Klant zit er weer op. Had jij geen tijd om nog promomateriaal of gadgets uit te denken? Lees dan snel verder, want meedoen is eenvoudiger dan je zou denken. Een paar tips zodat je voorbereid bent op de volgende editie.

oktober 2018

Zo ging het er bij ons aan toe op Broodway

Van 30 september tot en met 3 oktober vond je Ceres terug op Broodway – een van de grootste bakkersvakbeurzen van België. Kon je er niet bij zijn? Hieronder geven we je een snelle blik achter de schermen.

september 2018

Ontdek Tricol’OR: puur Belgisch goud

Binnenkort leg je met Tricol’OR een stukje Belgische trots in de rekken. Ons nieuwste meel is puur natuur en op en top Belgisch, met alleen ingrediënten van eigen bodem. Neem je deel aan onze actie? Dan maak je kans op fameuze prijzen.

september 2018

Ontdek de nieuwste en populairste bakkersitems in onze Boetiek

Boetiek, onze online shop voor bakkersbenodigdheden, is drie onmisbare items rijker: een metalen deegsnijder, een deegbak en een draagtas met vernieuwd design. Ontdekte je de rest van het aanbod al? Deze items worden het meest gekocht door jouw collega’s.

september 2018

De best verkopende bloemsoorten voor de herfst

De dagen worden donkerder en kouder. En dat beïnvloedt welk brood mensen kopen. We kiezen vooral voor voedzaam, (donker)bruin brood – en dus voor een extra dosis energie. Benieuwd welk meel Ceres best verkoopt in de herfst? Dan weet je meteen ook welk brood bij jou het best over de toonbank zal rollen.

september 2018

Zo volg en verspreid je de Facebookpagina van De Warme Bakker

Wil je graag reclame maken voor jouw brood en bakkerij maar ken je niet veel van Facebook? We zetten alle stappen even voor jou op een rij: van een Facebookpagina volgen en promoten bij je vrienden tot specifieke posts delen van de Facebookpagina of website van De Warme Bakker.

september 2018

5 ecologische alternatieven voor de broodzak

Duurzaamheid wordt alsmaar belangrijker. Zijn jouw broodzakken nog niet lief voor het milieu? Ontdek dan snel hun ecologische alternatieven en spring mee op de duurzaamheidstrein.

september 2018

Analyse van nieuwe tarweoogst 2018 (update 1)

Het Ceres Contact Center testte en onderzocht de nieuwe tarweoogst van 2018 – die geleidelijk aan wordt ingemengd. Lees hier de bevindingen van ons labo en onze proefbakkers. Zo kan je de topkwaliteit van jouw brood blijven garanderen.

september 2018

Met deze 3 tips vult jouw Facebookpagina zich vanzelf

Een Facebookpagina opstarten is snel gebeurd. Ze onderhouden vraagt wat meer moeite. Want jouw volgers verwachten leuk, interessant en relevant nieuws van hun favoriete bakker. Geen tijd of inspiratie? Met deze drie tips vul je jouw Facebookpagina sneller dan jouw eclairs.

augustus 2018

Op bezoek bij de bakker in Frankrijk en Duitsland

Drie jaar lang brengen België en Nederland hun ode aan brood met de campagne ‘Brood uit Europa. Een goed verhaal.’ Maar welk brood uit onze buurlanden moet je nu absoluut geproefd hebben?

augustus 2018

Ceres gaat voor goud op Broodway 2018

Yes way, Broodway! Ceres maakt zich op voor het broodevenement van het jaar: van zondag 30 september tot woensdag 3 oktober 2018 staan we op de vakbeurs in Kortrijk Xpo. En er valt goud te rapen. Bélgisch goud.

augustus 2018

Mooie winstmarge op ambachtelijk ijs

Bakkers die lekker vers, ambachtelijk ijs kunnen draaien hebben een schepje voor. Mensen staan in de rij – en betalen graag wat extra – voor echt vakmanschap. Al verwacht de klant wel waar voor zijn geld als hij kiest voor de koude kunstjes van zijn Warme Bakker.

augustus 2018

Jouw brood als blikvanger

Ze zijn er, ze zijn er! Bestel nu je gepersonaliseerde kalenders voor 2019 en druk ook volgend jaar je stempel op je brood.

augustus 2018

Zo hou jij het hoofd koel in je bakkerij

De zon draait overuren deze zomer. Zalig, denken zonnekloppers en toeristen – maar de warme bakker bakt voor twee. Hou jij het hoofd nog koel? Met deze tips blijf je ook in de heetste temperaturen stevig op je benen staan.

juli 2018

Pak uit met Bio en CEREPURE

Puur en bio zijn toppers in de bakkerij. Zodra het naar ambacht ruikt, valt een brood extra in de smaak. Hoe authentiek is jouw assortiment? Pak jij al uit met Bio en CEREPURE?

juli 2018

Meer (zomer)bezoek dankzij TripAdvisor

Ahhh … de zomer. De vogeltjes fluiten, de zon tekent schaduwen op je pasgeboende vloer en je broodjes ruiken naar vakantie. Voeg daar nog enkele horden hongerige toeristen aan toe en juli en augustus kunnen al helemaal niet meer stuk. Wil jij ook profiteren van het toeristenseizoen? Meld je bakkerij dan gratis aan bij TripAdvisor.

juli 2018

Zo boeken collega-bakkers succes

Uit eigen ervaringen leer je veel. Maar ook uit die van andere bakkers. Hoe uitgebreid maak je jouw assortiment? Welke producten vallen in de smaak? En hoe doe je aan klantenbinding? Ceres vroeg twee op-en-top Warme Bakkers om hun succesverhalen te delen. En die lees je hier.

juni 2018

Seizoentje Floraplus vast in assortiment

Werd Floraplus bij jou ook zo enthousiast onthaald? Of proefden jij en jouw bakkerij nog niet van dit heilzame haverbrood? Goed nieuws: je vindt Floraplus vast in ons assortiment – onder ‘Grijs Specials’.

juni 2018

Zo maakt Els Delsaert het verschil voor jullie als bakkers

Wat doet Els Delsaert bij Ceres? En hoe zorgt zij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.

juni 2018

Zo weer je fruitvliegjes, schimmels en andere zomerplagen

De zomer zit vol verrassingen: soms aangenaam, soms minder. Zo kan je te kampen krijgen met fruitvliegjes in je etalage of atelier, moet je op hete dagen anders gaan kneden en bakken of ontdek je plots een schimmel in je rijskast. Wat doe je dan?

juni 2018

Doe voordeel met een jobstudent

Drukke tijden? Veel personeel in vakantie? Vang snel en goedkoop de pieken op met een jobstudent. Die mag 475 uren per jaar voor jou werken aan een verlaagde RSZ-bijdrage: in de zomervakantie, maar even goed na de schooluren of tijdens het weekend. Al zijn er wel een aantal voorwaarden.

juni 2018

Flour power: fotografiekunst met bloem

Passie, techniek en bloem … daar kan je bijzondere dingen mee doen. Want naast heerlijke broden kneden, kan je met een dosis bloem ook coole foto’s nemen. Heel wat fotografen gooiden dit witte goud al in de strijd, en bakten er wel wat van. Laat je hier inspireren.

mei 2018

Bij Ceres bestel je gemakkelijk online

Bloem of zaden, gepersonaliseerde folders of affiches, specifieke bakkersbenodigdheden of promotiemateriaal … je bestelt het snel en gemakkelijk online bij Ceres: via de Cerexclusief-bestelmodule, via Mooose en via de Boetiek.

mei 2018

Gooi minder brood weg met ‘Too Good To Go’

Heb je brood of gebak over op het einde van de dag? Via de gratis app ‘Too Good To Go’ kan je jouw warme bakkerswerk verkopen in plaats van in de vuilnisbak te droppen. Zo verdien je er nog iets aan én ga je voedselverspilling tegen.

mei 2018

Bak veel volkoren tijdens de Ramadan

De ramadan is voor moslims een heilige tijd van vasten en bezinnen. Dit jaar mag er van 16 mei tot 14 juni alleen gegeten worden voor zonsopgang en na zonsondergang. Wat je dan best eet? Gezonde producten die lang een voldaan gevoel geven. Bakkers, steek die extra portie volkorenbrood dus maar in de oven!

mei 2018

Wat doe jij cadeau op Weekend van de Klant?

Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober vieren we Weekend van de Klant. Leg jouw klanten dan extra in de watten en trakteer hen met een kleine attentie: eengepersonaliseerde ijskrabber-parkeerschijf van De Warme Bakker.

mei 2018

Voorkom bakkersastma met deze zeven tips

Heel wat bakkers hebben last van bakkersastma of farinose. Ze ademen namelijk (te) veel bloemstof in, wat een allergische reactie kan veroorzaken. Gelukkig bestaan er een aantal eenvoudige tips om rondvliegend bloemstof – en dus ook bakkersastma – te beperken.

april 2018

Gratis online risico-analyse voor bakkers

Iedereen werkt graag in een veilige en gezonde werkomgeving. Meer zelfs: welzijn op het werk is een basisrecht – en een wettelijke verplichting voor elke werkgever. Met de handige online tool OiRA breng je als bakker snel, gemakkelijk en gratis alle mogelijke risico’s (en oplossingen) in kaart. Het resultaat: minder gevaren en extra tevreden werknemers.

april 2018

Bereid je voor op de nieuwe privacywet: de GDPR

Mail jij soms acties en nieuws naar klanten? Vanaf 25 mei 2018 heb je hiervoor expliciet de toestemming nodig van jouw contacten. Want dan treedt een nieuwe Europese privacywet in werking: de GDPR.

april 2018

Floraplus, haver op zijn puurst

Floraplus combineert het beste van tarwe, haver en cichorei (inuline). Enerzijds verleidt dit Seizoentje met zijn zachtzoete haversmaak en krokante korst; anderzijds met zijn voedzame, verteringsregulerende vezels.

april 2018

Verjaardags-cakesmash-taarten voor jouw kleinste klanten

Een eerste verjaardag is heel speciaal. Ouders maken er dan ook graag een memorabel moment van … met een cake smash: een fotoshoot waarbij de (een)jarige helemaal losgaat op een (liefst zo kleurrijk mogelijke slagroom)taart – die jij vakkundig hebt gemaakt.

april 2018

Wat eten we? Iets gemakkelijks en gezonds!

We willen allemaal gezond en evenwichtig eten, liefst zonder al te veel extra moeite. Dat blijkt uit onderzoek van het VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing). Hoe je als bakker voordeel haalt uit deze trend? Vul je rekken met lokale en natuurlijke, biologische en kant-en-klare producten. En investeer in thuisleveringen.

maart 2018

Prachtige patisseriepareltjes

Wat gebeurt er als een architect zich ombouwt tot patissier? Dan krijg je heerlijke meesterwerkjes, zoals de oogstrelende creaties van de Oekraïense Dinara Kasko. Mmmooi!

maart 2018

Brood en woordspelen

Kan jij een flauw woordmopje wel smaken? Komt voor de bakker! Wij selecteerden voor jou een aantal Engelse broodbillenkletsers van formaat.

maart 2018

BAKKERSVERHAAL: Bakkerij Danhieux draait al meer dan 270 jaar

Al acht generaties lang wordt de bakkersmuts bij Danhieux doorgegeven van vader op zoon. In die tijd is er heel wat veranderd. Zo bakte grootvader Chrétien bijvoorbeeld zijn 800 broden met dezelfde bloem en ging hij nog op broodronde met paard en kar. Koen Danhieux, de huidige bakker slash bedrijfsleider, pakt (en bakt) het anders aan.

maart 2018

Vijf tips die jouw nachtwerk aangenamer maken

Nachtwerk gaat in tegen ons bioritme en is dus tegennatuurlijk. Toch draait bijna elke bakker (zware) nachtshiften. Met deze tips maak je het wat aangenamer voor jezelf – en je collega’s ;)

maart 2018

Gastronomische topschool in Brugge zet haar deuren open

Benieuwd naar de bakker-patissier of meesterchocolatier van morgen? Kom naar de opendeurdag van Ter Groene Poorte, op zondag 18 maart in Brugge. “De beroepen die wij onderwijzen mogen nooit verloren gaan”, verkondigt de website. “Met trots leveren we bekwame arbeidskrachten af die zowel als vakman en als mens goed in het leven staan.”

maart 2018

Met een 3D-printer maak je elk figuur in chocolade

Wordt de 3D-printer jouw nieuwe bondgenoot? Hij verschijnt namelijk steeds vaker op het bakkerstoneel. Je kan er dan ook heel precies mee werken. Zo print je gemakkelijk de meest uiteenlopende figuren, tekeningen of logo’s tot in de kleinste details.

maart 2018

Zo maakt Gert Brouckaert het verschil voor jullie als bakkers

Wat doet Gert Brouckaert bij Ceres? En hoe zorgt hij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.

februari 2018

Nieuw in het gamma: Goldpain en Boerenbrood

Merkte je het al op? Sinds januari zijn er twee extra meelsoorten te krijgen: Goldpain (in zakken van 25 kilo) en Boerenbrood (in kleine verpakkingen van 10 kilo).

februari 2018

Een huis uit brood

Het baksteengehalte van brood is best niet te groot. Behalve als je er een huis mee bouwt. Je leest het goed: een heel huis! Een mooie bak- en bouwprestatie van de Zwitserse kunstenaar Urs Fischer.

februari 2018

Bento broodlunch, een kunst!

Ooit al gehoord van bento? Het betekent lunchbox of meeneemmaaltijd in het Japans. Meer zelfs: het betekent een lunch zo mooi samen puzzelen dat hij uitnodigt om volledig op te peuzelen!

februari 2018

Bak je beter zelfstandig, of in loondienst?

Werknemers hebben recht op twintig betaalde vakantiedagen … sommigen meer, zelfstandigen minder – géén om precies te zijn. Zo heeft elk statuut een lijstje voor- en nadelen. Bekijk hier de belangrijkste verschillen tussen zelfstandig werken of als werknemer.

februari 2018

Bak pannenkoeken met oud brood

Brood over? Gooi het in je pannenkoekendeeg in plaats van in je vuilbak. Want oud brood past perfect als (gedeeltelijke) meelvervanger. Probeer het zelf maar.

februari 2018

Ceres schenkt magisch bedrag aan Make-A-Wish

Wat nog beter smaakt dan een portie Nordic? De portie magie die Ceres mocht doneren aan Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen: het ronde bedrag van 1.000 euro. Bedankt aan alle Warme Bakkers die hun broodje bijdroegen aan deze warme Nordic for Life-actie!

januari 2018

Nieuw: terug naar vroeger met CEREPURE

Hoe natuurlijker je producten maakt, hoe meer ze worden gesmaakt. Authentiek vakmanschap ligt namelijk hoog in het schap bij de consument. Vandaag scoor je met puur, bewust en traag. 

januari 2018

Verandering van prijs doet eten

Zakt (of stijgt) je prijs, dan stijgt (of zakt) je verkoop … of toch in de meeste gevallen. Maar waarvoor kies je nu best als je jouw omzet wilt verhogen? Een berekening van de prijselasticiteit kan helpen bij die beslissing.

januari 2018

Koffie, het zwarte goud

We kunnen het warm aanbevelen: zet (in op) koffie in je bakkerij! De opstart vraagt een investering maar die verdien je snel terug. Je kunt namelijk een ruime marge nemen op een kopje latte, cappuccino, espresso of filterkoffie.

januari 2018

Bedrijfskleding geeft extra uitstraling

Dragen alle medewerkers dezelfde kle(u)ren in jouw bakkerij? Voor klanten toont dit heel professioneel. Bovendien geeft het jouw medewerkers een extra eer- en teamgevoel: mensen voelen zich meer betrokken bij elkaar en bij de bakkerij.

januari 2018

Bakker en beenhouwer? Sla de handen in elkaar!

Wie kent ze niet, de traditionele worstenbroodjes. Maar wat als bakker en beenhouwer verder kijken dan hun toonbank lang is? Dan krijg je de beste worstenbroodjes van de buurt!

januari 2018

Sandra Bekkari is pro brood!

“Ik ben niet tegen brood, ik ben voor góéd brood”, zegt de populaire voedingsdeskundige Sandra Bekkari. Volgens haar moeten mensen gewoon op zoek naar lekker en gezond brood. En daar kan jij als bakker bij helpen!

januari 2018

Nordic vast in het gamma

De verkoopscijfers en nabestellingen bevestigen ons donkerbruin vermoeden: Nordic is een succes. Jullie klanten weten dit magisch brood duidelijk te smaken. Daarom vind je dit Seizoentje vanaf 1 januari vast in ons gamma.

december 2017

Vier trends voor succes in 2018

Nog geen goede voornemens voor 2018? Kader deze vier trends dan in voor jezelf en jouw medewerkers! Want wie ondernemerstips zaait, zal succes oogsten.

december 2017

Zo zit het met bio in België

Handelaars bieden steeds meer bioproducten aan. En al zijn ze wat duurder, consumenten kopen ze vaker dan vroeger. Populaire bio-bestedingen zijn onder meer taart en banket, stokbrood en bloem, boter en eieren. 

december 2017

Pimp je stokbrood voor kerst en nieuwjaar

Stokbrood is populair, zeker rond de feestdagen – dan mag het wel wat meer zijn. Verwen je klanten met speciaal bereide baguettes. Voeg er heerlijke extra’s aan toe zoals pitten, zaden en granen of noten en rozijnen. Je kunt ook verrassen met een feestelijke vorm zoals een ster.

december 2017

Volkoren … maar toch glutenvrij

Volkorenbrood is het gezondst, verkondigt de voedingsdriehoek – ook als je geen gluten verteert. Onder het motto ‘verandering van spijs doet eten’ geven we jou vijf glutenvrije alternatieven voor het klassieke volkorengraan.

november 2017

Klanten betalen ook kleine bedragen met de kaart of smartphone

De meeste klanten betalen liefst met de kaart, ook voor kleine bedragen. Daarnaast polsen pioniers ook naar de optie om contactloos te betalen met de kaart of smartphone – zonder pincode. 

november 2017

Brood en gebak met een leuke boodschap

Druk je graag een persoonlijke stempel op jouw brood of gebak? Dat kan. Met een toffe tekst op hostie of chocola! Verrassend origineel en van kop tot teen te personaliseren én verteren.  

november 2017

Steun Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen met Nordic For Life

Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen vervult de wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Een magisch goed doel dus. En dat wil Ceres graag steunen, samen met haar Warme Bakkers.

november 2017

Bakker, ben je klaar voor kerst en nieuwjaar?

Wie slim inspeelt op de feestdagen, doet zilveren zaken. En wie zich goed voorbereidt, scoort zelfs goud! Benieuwd hoe je klanten stimuleert om meer te kopen? Ga snel aan de slag met deze tips. 

november 2017

Zo maakt Christophe Mauclet het verschil voor jullie als bakkers

Wat doet Christophe Mauclet bij Ceres? En hoe zorgt hij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.

november 2017

Er zit brood in verpakking

De cadeautjesmaanden komen er weer aan. Het ideale moment om uit te pakken met verpakkingen. Want naast extra naamsbekendheid en imago, zorgt de juiste verpakking ook voor meer impulsaankopen.

november 2017

Win een bezoek van Sinterklaas in je bakkerij

Ceres speelt Sinterklaas: want één gelukkige bakker wint de sint en twee pieten in zijn bakkerij op zondag 3 december. Wat je hiervoor moet doen? Gewoon even reageren op onze Facebookpost voor 27 november.

oktober 2017

Serveer pompoensoep in brood voor Halloween

Wil je je klanten verrassen rond Halloween? Of tover je graag een lekker themareceptje met brood op je eigen tafel? Serveer dan eens pompoensoep in een uitgehold (pistolet)broodje.

oktober 2017

BAKKERSVERHAAL: Van bakker tot manager, het succesverhaal van Brousmiche

Olivier Brousmiche startte op zijn 28 met één bakkerij en runt er intussen vijf. Hoe hij dit klaarspeelde? Met veel goesting en doorzettingsvermogen, want het lot was hem niet altijd even goed gezind. Deze bakker – al is hij nu eerder manager – omringt zich met de juiste mensen, blijft innoveren en speelt slim in op veranderende trends bij consumenten. En dat werkt!

oktober 2017

Zo maakt Lieven Schellekens het verschil voor jullie als bakkers

Wat doet Lieven Schellekens bij Ceres? En hoe zorgt hij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.

oktober 2017

Na maanden voorbereiding zijn Bart en Joran klaar voor de Mondial du Pain

Van 22 tot 24 oktober verdedigt Bakkerij Sint-Anna uit Zottegem ons land op de ‘Mondial du Pain’ in Nantes. Daar strijden 18 bakkersduo’s uit 5 continenten om de wereldtitel. Na 10 maanden van intensieve voorbereiding, zijn bakker Bart en bakkersgast Joran trots op de producten die ze uit de oven toveren. Al geeft Bart toe dat hij het toch had onderschat.

oktober 2017

Een professionele workshop bij jou in de bakkerij

Wil je meer uitleg over een bepaalde baktechniek of broodsoort? Onze proefbakkers, Henk en Gert, komen graag langs voor een professionele workshop bij jou in de bakkerij. Zo kreeg Bakkerij Verbraken onlangs een privé-demonstratie over desembrood.

september 2017

Het nieuwe Seizoentje Nordic, de smaakmagie van het Noorden

Ceres volgt niet zomaar de trends, we kiezen de lekkerste eruit. Met het nieuwe Seizoentje Nordic zoeken we Scandinavische oorden op …

september 2017

Zo zit het met de tarwe-oogst van 2017 (update 2)

Benieuwd naar de kwaliteit van de tarwe? Ceres deelt graag de laatste update uit haar labo en proefbakkerij.

september 2017

Online bloem bestellen? Zo gebeurd!

Online kopen gaat snel, gemakkelijk en op élk uur van de dag. Blijkt je bloem bijna op? Surf dan naar de Cerexclusief-bestelpagina … zes simpele stappen later ontvang je jouw producten aan de deur. Een leuk extraatje: bij de eerste online bestelling krijg je 50 kilo bloem cadeau!

september 2017

Meer mogelijkheden voor deeltijdse werknemers

Vanaf 1 oktober 2017 schakel je makkelijker een deeltijds werkemer in. Dit dankzij aanpassingen in de wet Werkbaar en Wendbaar Werk. Wat dit concreet voor jou betekent? Minder administratieve rompslomp, want de regels worden eenvoudiger en moderner.

september 2017

Zo maakt Jos Bouly het verschil voor jullie als bakkers

Wat doet Jos Bouly bij Ceres? En hoe zorgt hij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.

september 2017

De overtreffende trap van granen en zaden (VIDEO)

Wie ons vorige Seizoentje Sitaform probeerde, weet het: zaden en granen geven je brood extra smaak, extra vitaminen en een extra mooi uitzicht. En als je ze roostert, krijgen ze nóg meer smaak!

augustus 2017

Zo zit het met de tarwe-oogst van 2017 (update 1)

Benieuwd naar de kwaliteit van de tarwe-oogst van 2017? Ceres deelt graag de allereerste bevindingen uit haar labo en proefbakkerij.

juli 2017

Bestel je bloem online via Cerexclusief

Bloem bestellen gaat nu nóg makkelijker bij Ceres: online via Cerexclusief. Plaats je bestelling in vijf eenvoudige stappen en ontvang je bloem binnen de twee werkdagen aan de deur. Snel, simpel en voordelig!

juli 2017

Mag iedereen de termen ‘artisanaal’ en ‘ambachtelijk’ gebruiken?

De termen ‘artisanaal’ en ‘ambachtelijk’ zijn niet wettelijk beschermd. De titel van ‘ambachtsman’ is dat wel. Hoe dat precies in elkaar zit, lees je hieronder.

juni 2017

Tijd is brood!

‘Tijd is geld’, dat begrijp jij als Warme Bakker als geen ander. Maar wist je dat de oude Egyptenaren betaalden met brood in plaats van geld? Dus als tijd geld is, en geld is brood, dan is tijd ook brood, snap je?

juni 2017

Bak lekker en veilig met deze zomertips

Belgische zomers … het is soms bakken van de hitte. En er vallen soms bakken regen. Als bakker neem je dus best wat zomerse voorzorgen. Want warmte en vochtigheid beïnvloeden de hygiëne en het productieproces.

mei 2017

BAKKERSVERHAAL: Binnenkijken bij banketbakkerij Gerlache

Het geheim van bakkerij Gerlache? Innovatie. Met de hulp van Ceres trekt het bakkersechtpaar Myriam en Dany al 18 jaar resoluut de kaart van vernieuwing en dat rendeert: hun bakkerij in Celles telt maar liefst 15 medewerkers en ook in Ciney verspreiden ze gul de geur van versgemaakt gebak.

mei 2017

Glutenvrij in de bakkerij

Gluten-vrij, iedereen heeft het erover. Dus gingen wij verhaal halen. We bedachten bovendien 10 basisrecepten voor glutengevoelige klanten en aanhangers van de glutenvrije hype.

mei 2017

Het Seizoentje Sitaform,  succes op je bord!

Wie zomer zegt, zegt feest. Het mooie weer, de geurige bloemen, de vakantiesfeer die in de lucht hangt … Dat vraagt natuurlijk om BBQ’s en picknicks met heerlijk brood erbij! En wat dacht je van een paar krokante pistolets?

mei 2017

Nieuw! Bio MS T65: een bloem van een brood

Meer en meer consumenten hebben de smaak van biobrood te pakken. Ceres speelt daar graag op in met een nieuwe bloemsoort om je klanten mee te verleiden.

maart 2017

Ceres komt tot bij de bakker

Bakker Verbraken uit Rijkevorsel was nieuwsgierig naar onze Fleuriane- en Superbaguette-bloem en vroeg om een demonstratie bij hem in de bakkerij. Daar gingen wij graag op in.

maart 2017

Kraak de lente

Niks zo heerlijk in de lente als een uitgebreide brunch met verschillende soorten pistolets, ciabatta en stokbrood. Wedden dat je klanten helemaal verkocht zijn na de eerste knapperige hap?

maart 2017

Een vruchtbaar Pasen!

Wist je dat Pasen van oorsprong een heidens feest is, ter ere van de zon? Die symboliseert de vruchtbaarheid en het nieuwe leven. En die symboliek drukken we traditioneel uit in brood met rozijnen, krenten, citroen-, en sinaasappelsrasp en amandelspijs. 

maart 2017

Biobrood bak je met liefde (VIDEO)

Veel consumenten kiezen tegenwoordig bewust voor eerlijke en natuurlijke producten. En dat merk je aan de groeiende verkoop van biobrood. Maar waar verschilt het bakproces van biobrood met andere broden?

februari 2017

BAKKERSVERHAAL: Hoe start je nu nog een nieuwe bakkerij?

Met hart en ziel – en met veel tijd en boterhammen – openden Thomas en Michelle hun eigen bakkerszaak in hartje Arendonk. Het was doorbijten bij de opstart, maar intussen loopt alles gesmeerd.

januari 2017

Back to basics met biomeel van Ceres

Bio oogst veel succes. Consumenten kiezen bewust voor eerlijke en natuurlijke producten – en dat geldt ook voor brood. Daarom breidt Ceres haar gamma uit met acht biologische meelsoorten, waarvan er zes traditioneel op steen zijn gemalen. Puur, lekker en gezond! 

januari 2017

De finishing touch met de decomixen van Ceres

Een mooie verpakking verkoopt – ook bij de bakker! Steek je brood, baguettes en pistoletjes in een onweerstaanbaar jasje met de decozaden, -pitten en -mixen van Ceres. Doe je de zaden liever in je brood dan erop? Dat kan ook! 

januari 2017

Zo eet de consument in 2017

In 2017 kiest de consument nog bewuster wat hij eet. Het resultaat? Hij wil lokale, eerlijke en verrassende producten die snel beschikbaar zijn. Daarnaast weet hij graag wát hij precies naar binnen speelt en waar élk ingrediënt vandaan komt.

januari 2017

Grana, een groot succes

Gezond brood zit in de lift! Hoe meer vezels en voedingsstoffen het bevat, hoe meer ervan op tafel komt. Pik een graantje mee van dit volkorensucces en ga voor Grana in je assortiment. 

januari 2017

Grana in drie varianten

Sommige bakkers creëren liefst hun eigen broodmixen, anderen verkiezen de zekerheid van geteste succesrecepten. Ceres inspireert je alvast met drie Grana-mogelijkheden.

januari 2017

Bakken inspiratie op Saveurs & Métiers

Saveurs & Métiers is een vakbeurs voor bakkers en ambachtelijke (klein)handelaars uit de voedingssector. De eerste editie vorig jaar was een succes. Mis dus zeker deze editie niet: van 29 t.e.m. 31 januari in Namur Expo. 

januari 2017

De drie koningen van Ceres

We vieren Driekoningen vandaag. Daarom bieden ‘de wijzen’ van Ceres jou graag iets extra. Nee, geen goud, wierook of mirre. Wel de drie populairste grijze meelsoorten van 2016.

december 2016

Solestar vast in assortiment

Solestar wordt warm onthaald door jullie klanten! Ze smullen duidelijk van deze zon- en zaadjesovergoten hongerstiller.

december 2016

Het beste van de winter: volkoren, spelt en Solestar

Speel in op de gezelligheid van de koude maanden en haal het beste uit jouw bloem. Verwen jouw klanten met heerlijk voedzaam brood – denk maar aan volkorenbrood, speltbrood of Solestar.

december 2016

Bakker, ben je klaar voor kerst en nieuwjaar?

Wie slim inspeelt op de feestdagen, doet zilveren zaken. En wie zich goed voorbereidt, scoort zelfs goud! Benieuwd hoe je klanten stimuleert om meer te kopen? Ga snel aan de slag met deze tips.

november 2016

Spelt is goed voor elk

Wist je dat … spelt een voorloper is van het tarweras waarvan brood vaak wordt gemaakt? Er zijn verschillende soorten speltbrood: van wit tot bruin, volkoren en meergranen – afhankelijk van de hoeveelheid spelt en het deel van de speltkorrel dat erin zit. 

november 2016

Bereid je (brood) voor op de winter

Koning Winter is onvoorspelbaar: blaast hij sneeuw of vooral regen? Schommelt hij plots van min naar plus 10 graden Celsius? Of verrast hij met een strakke noordenwind?

oktober 2016

De Warme Bakker in hart, promomateriaal en nieren

Bezocht je onze online Boetiek al? Je snuistert er 24 uur op 24 door een indrukwekkend aanbod promotiemateriaal van De Warme Bakker: van ballonnen tot vlaggen, petjes en schorten … van krijtborden tot draagtassen, visitekaartjes en meer.

oktober 2016

Meer zichtbaarheid, meer klanten en minder werk

Wil je graag meer trouwe klanten? Zonder dat je hierin zelf tijd of geld investeert? Ceres schudt voor jou een gloednieuwe website uit haar bakkersmouw: www.dewarmebakker.com.

oktober 2016

Maak aangepast lekkers voor de koude maanden – gratis workshop

Speel in op de gezelligheid van de koude maanden en haal het beste uit jouw bloem. Verwen jouw klanten met seizoensproducten zoals heerlijk notenbrood of een voedzaam granenbommetje bij een hete kom soep.

oktober 2016

Doe de volkorenmix!

Volkoren is lekker en gezond, twee eigenschappen waar je klanten dol op zijn. Maar wist je dat je ook creatief kan zijn met onze volkoren bloemsoorten?

oktober 2016

Zeg niet zomaar brood tegen volkorenbrood

Wij weten het al lang, en de media en verschillende specialisten bevestigen het: volkorenbrood is het gezondste brood. Maar hoe kun je kiezen tussen al dat volkoren lekkers?

oktober 2016

Al het goede van volkorenbrood

De moderne consument weet graag wat hij eet en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Zeker als het over volkorenbrood gaat want daarover valt wel een en ander te vertellen.

september 2016

Het nieuwe Seizoentje Solestar: pure zonne-energie!

De tijd vliegt en voor je het weet ligt er alweer een nieuw Seizoentje op de plank. Met Solestar haal je ook trendy moeders en hippe foodies over de streep!

september 2016

3, 2, 1 … Ceres lanceert Facebook. Vind ik leuk!

Je doet als bakker veel voordeel met een Facebookpagina. Maar waar blijf je je inspiratie halen? Ceres helpt je een handje – of zeg maar duimpje – met haar net gelanceerde Facebookpagina.

augustus 2016

Verras jouw klanten met een kalender

Je telt nog niet af naar 2017 … maar de tijd tikt sneller dan je denkt. Hoe draag jij jouw klanten een warm bakkershart toe met oudejaar? Schenk ze een gepersonaliseerde eindejaarskalender. Zo staan de mensen elke dag samen met jou op. 

juli 2016

Nieuw: Crocstar, de ster van de zomer

Het kraakt, het smaakt … en het is zo gemaakt. Ontdek Crocstar in ons gamma. En haal extra klanten binnen met dit lekkere en luchtige stok- of boulotbrood.

juni 2016

Brood als frisse zomerlunch

Koken bij een hittegolf? Nee bedankt. Doe ons maar een heerlijk fris alternatief, met een smaakvol broodje als basis. Deze heerlijke recepten en belegtips voor een zomerse broodlunch geven jouw klanten het water in de mond.

juni 2016

Brood en zomerspelen

Lift mee op de voetbalhype. En drop een zomers assortiment EK-broodjes in jouw toonbank: van Belgische vloerpistolets tot Franse Fougasse en Italiaanse focaccia. Jouw klanten zullen smullen van dit internationale aanbod.

juni 2016

Bestel jouw gepersonaliseerde Dag van de Klant-draagtasjes

Heb jij al een kleine attentie om jouw klanten te bedanken? Want zaterdag 24 september is het de Dag van de Klant. 

juni 2016

Vier vaderdag smakelijk

Papa, daddy, papsie, pap, voake, pa… allemaal eretitels voor die ene bijzondere man die zo uniek is in jouw leven. Hij verdient het om een keer per jaar extra in de bloemetjes te worden gezet! 

juni 2016

Belgrana, het heerlijke, eerlijke witbrood met extra voedingswaarde

Wit brood met een belangrijke meerwaarde: Belgrana is een pittig meergranenbrood op basis van tarwe en rogge waaraan smakelijk lijnzaad, sesamzaad, maanzaad en zonnebloempitten toegevoegd werden voor dat tikkeltje meer.

mei 2016

Tarte au stofé uit Waver: een typisch streekgerecht

De bodem van de stofé taart uit Waver is dezelfde als die van de rijsttaart. Alleen de vulling is heel anders want daarvoor wordt plattekaas gebruikt met geplette macarons wat de taart een unieke textuur geeft.

mei 2016

Antwerpse handjes koekjes veroveren de wereld

Antwerpse handjes zijn koekjes in de vorm van een handje versierd met amandelschilfers. Het zijn luchtige koekjes die zowel door de vorm als door de smaak bij iedereen in de smaak vallen.

mei 2016

Rijsttaart is een begrip in België

Rijsttaart is met recht en reden een nationale trots én een streekgerecht. Want van de verste uithoek in de Ardennen tot de kust en vlaaienparadijs Limburg kent iedereen de smakelijke en smeuïge taart, variaties niet nagelaten.

april 2016

Zuid-Franse Fougasse

Voor elk voetbalmoment is er de geurige Fougasse, een traditioneel brood waarvan het recept gaandeweg verfijnd en uitgebreid werd. Het wordt gemaakt met de bloemsoort Fleuriane, voedzaam en licht verteerbaar tegelijk.

april 2016

Eerlijk Iers brood

Eerlijk Guinnessbrood met spek en honing, gebakken met Talmière is een echte verrassing op dit EK! Deze bloemsoort werd in november 2015 gelanceerd en is door zijn succes bezig zich een vaste plaats te veroveren onder onze bloemsoorten. Heerlijk met een stukje kaas dankzij de knapperige en geroosterde smaak.

april 2016

Tutti tifosi?

Focaccia is een smaakvol mediterraan brood gemaakt van eerlijke Sovita-bloem, rijk aan soja. Of kies je voor een knapperige Ciabatta gebakken met Fleuriane, een geurig, crèmekleurig brood?

april 2016

Smakelijk Zweeds

Zalige kaneelbroodjes in de voedzame bloemsoort Belgrana en echt krokant Knäckebröd gemaakt van vitaminerijke Qui-life bloem zijn dé ideale begeleiding van allerlei smulhapjes tijdens een avondje voetbal kijken.

april 2016

Kraakverse pistolets en Craquelin

België geeft de aftrap van het Europees Kampioenschap voetbal in de bakkerij met vloerpistolets in de bloemsoort Parisienne en Craquelin met speculaas: krokante, luchtige broodjes die passen bij elk beleg.

april 2016

Het is bijna zover!

Tussen 10 juni en 10 juli zitten alle voetbalfans vol spanning voor de buis of op de tribune te kijken naar voetbal op het allerhoogste niveau: het EK 2016 belooft weer een heel spannende race naar de finale te worden met topploegen uit de Europese landen die de selectie gehaald hebben. Ook België is er bij! 

april 2016

Linea: het brood dat ideaal is voor de slanke lijn

Een perfect evenwicht tussen tarwe en rogge en boordevol gezonde vezels: met Linea genieten je klanten van een integraal en lijnvriendelijk brood met dat tikkeltje extra dankzij de lichtzurige roggesmaak.

maart 2016

Snel en eenvoudig gepersonaliseerd promotiemateriaal!

Dankzij onze nieuwe bestelmodule personaliseer en bestel je in een vingerknip promotiemateriaal voor jouw bakkerij. 

maart 2016

Was het nu glutenarm, glutenvrij of tarwevrij?

Ken jij de wetgeving rond het informeren van klanten over het al dan niet aanwezig zijn van gluten in brood?

maart 2016

Ons eetbare goud Qui-life wordt verlengd!

Na het succesvolle Talmière, blijkt ook Qui-life een schot in de roos! Klanten smullen van deze smakelijke hongerstiller en onze molens draaien op volle toeren.

maart 2016

Schuif samen met Ceres mee aan de Paastafel van je klanten!

De lente komt met felle zonnestralen binnen, het wordt nu weer uitijken naar Pasen. Deze drukke periode vraagt heel wat voorbereiding, want Pasen wordt uitgebreid gevierd door je klanten. 

maart 2016

Lenteproof met Ceres

Januari ligt alweer achter ons en ook Valentijn hebben we reeds gevierd. De dagen worden langer en de lente ontwaakt. De lentezon lokt velen opnieuw naar buiten. 

maart 2016

Omevita: optimale bron van Omega 3

Omevita, dat is smullen van een smaakvol en gezond brood! En dankzij onze promotie, geniet je momenteel van 2 + 1 gratis. Dit mag je niet missen.

maart 2016

Broodnodig dagelijks brood: download onze affiche

Al jaren schreeuwen dieetgoeroes dat brood ongezond en niet noodzakelijk zou zijn. Nu is het tijd om hierop een antwoord te formuleren!

februari 2016

Gloednieuwe Talmière sandwiches

Talmière bleek al succesvol als brood, stokbrood en pistolets. Daarom voegen we er nu een vierde recept aan toe: sandwiches!

februari 2016

Ons Valentijnshart slaat voor jou

14 februari komt weer dichterbij. Valentijnsdag, de dag waarop mensen hun geliefde letterlijk of figuurlijk in de bloemetjes zetten. 

februari 2016

Luikse wafels: een hemels suikergebak

België wordt over de hele wereld geroemd voor een aantal lekkernijen: chocolade, bier… en Luikse wafels. De typische suikerwafels worden door iedereen gesmaakt!

februari 2016

Eeuwenoude hippe mastellen

Mastellen bewijzen dat jarenlange tradities in stand kunnen gehouden worden maar tezelfdertijd ook zeer hedendaags kunnen zijn. Dit gebak zou al meer dan 900 jaar geleden voor de eerste keer bereid zijn.

februari 2016

Prinselijke Pain à la grecque

Pain à la grecque, een heel misleidende naam. Het is niet echt brood en het heeft ook helemaal niets met Griekenland te maken!

januari 2016

Pannenkoeken met Lichtmis

Hoewel de meesten onder ons op elk moment van het jaar pannenkoeken weten te smaken, is het een echte traditie om op 2 februari de koekenpan boven te halen.

januari 2016

Voorbereid de winter tegemoet!

Koning Winter is onvoorspelbaar: valt er sneeuw of vooral heel veel regen? Schommelen de temperaturen constant rond het vriespunt of gaan we van -10°C plots naar +10°C? En hoe zit het met die strakke noordenwind?

januari 2016

We wensen jou en je familie een warm, liefdevol en succesvol jaar toe!

januari 2016

Floraplus: boordevol vezels, boordevol smaak

Supervoordeel: 2 + 1 zak bloem gratis

december 2015

Ontdek onze exclusieve nieuwjaarsactie in de Boetiek!

Heb je onze Boetiek al bezocht? Van 1 t.e.m. 31 januari geniet je van onze nieuwjaarsactie: een complete promokit aan de actieprijs van € 100 i.p.v. € 115,45!

december 2015

Helemaal in feeststemming

Vanaf nu is de blik gericht op het hoogtepunt van het jaar: de feestperiode. De komende weken vult je toonbank zich met lekkers om de kerstfeesten van je klant nog meer glans te bezorgen. Het belooft een drukke periode te worden die bekroond wordt met een heerlijk samenzijn met familie en vrienden.

december 2015

Graines de Talmière: verlengd wegens groot succes!

1 november lanceerden we ons Seizoentje Graines de Talmière, deze tijdelijke bloemsoort is zo succesvol dat we hebben besloten om onze actie te verlengen.

december 2015

Dolmen: de verfijnde smaak van geroosterde nootjes

Superactie: 2 + 1 gratis

december 2015

Sinterklaas vergeet ook onze bakkers niet…

Schrijf je voor 6 december in op Cerexclusief en misschien wordt je schoentje wel gevuld…

november 2015

De taart mét kroon en boon: Driekoningentaart

‘Driekoningen, Driekoningen…’ Terwijl de kinderen vrolijk van deur tot deur huppelen, staat de Driekoningentaart mét kroon klaar. Deze typische bladerdeegtaart met frangipanevulling is zacht, zoet en heerlijk smeuïg…

november 2015

Geen feestdagen zonder… cougnou of kerstbrioche

De cougnou of kerstbrioche komt traditioneel op tafel tijdens de feestdagen. Dit heerlijk zoete suikerbroodje hoort erbij tijdens de gezelligste dagen van het jaar, en dat is al vele eeuwen zo…

november 2015

Kruidig en krokant: de échte speculaas

Lange tijd keken we elk jaar zo rond november weer uit naar de speculaas. Deze harde, droge kruidenkoek was dan ook een exclusiviteit voor de Sinterklaasperiode. Tegenwoordig eten we het jaar rond speculaas, hoewel er een groot verschil is tussen de traditionele koek en de supermarktvariant.

november 2015

Hedendaagse bakker maakt het verschil met speciale broden, gebak en taart

In het huidige marktklimaat krijgt de bakker af te rekenen met zware concurrentie van de supermarkt en een consument die minder brood en banket eet. Toch blijft de bakker marktleider. Voor speciale broodsoorten, gebak en taart stijgt zijn aandeel zelfs.

oktober 2015

Gluten: minder schadelijk dan gedacht

Over gluten wordt zoveel gezegd en geschreven dat je haast gek lijkt als je je er nog aan waagt. Klopt niet, zeggen specialisten aan de universiteit van Leuven: "Het aantal mensen dat daadwerkelijk allergisch is, blijft beperkt."

oktober 2015

Steeds meer bakkers starten een webshop

Online taartjes of brood bestellen zit in de lift: maar liefst 9% van de lokale voedingswinkels in dit land heeft een webshop, onder hen ook steeds meer bakkerszaken. 

oktober 2015

Sanis, een griezelig goed idee voor Halloween!

Maak een halloweenbrood met Sanis, een smakelijke mix op basis van tarwe, rogge, tarwekiemen, pompoen- en zonnebloempitten en lijnzaad.

oktober 2015

Ceres.be in een nieuw kleedje

Je hebt het al gemerkt. Ceres.be ziet er helemaal anders uit. Met onze nieuwe website willen we het leven van onze klanten gemakkelijker maken.

september 2015

De nieuwe oogst ziet er goed uit!

We ontvingen al verschillende tarweleveringen uit Frankrijk, Duitsland en België, en de eerste resultaten zien er veelbelovend uit!

september 2015

Geniet van 10% korting op Mélior Biscuit!

De feestdagen komen in zicht, tijd om de allerbeste grondstoffen in te slaan!

september 2015

Ontdek het nieuwe Seizoentje Graines de Talmière!

Van 1 november tot en met 15 december kan je jouw klanten verwennen met een Seizoentje met Franse allures: Graines de Talmière.

CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Moulins Soufflet
Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Jobs
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • De Warme Bakker
  • Aspirant baker
  • Brood & Gezondheid
  • QNH
  • FoodDESK

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL