Bij Ceres gaan we graag op zoek naar verbeterde samenstellingen en nieuwe variaties, maar uiteraard is het belangrijk om nooit de basis uit het oog te verliezen. Hieronder nemen we je nog eens mee door ons Basics Gamma Wit en Grijs. Het codewoord? Puur.
Broodzakken kunnen neutraal en anoniem zijn, maar net zo goed deel uitmaken van de branding van je bakkerij. Zet je alleen je logo op de broodzak? Voeg je je openingsuren toe? Vermeld je wel of geen contactgegevens? Naast het vermelden van deze basisinformatie kan je ook hier creatief uit de hoek komen en een bijkomende meerwaarde creëren voor jezelf of… voor je klanten.
Verschillende van onze meelsoorten zijn rijk aan vezels, en dus extra voedzaam. Maar het is vaak moeilijk voor te stellen of uit te leggen hoe groot de vezelrijke kracht van brood precies is. Daar brengen we nu verandering in.
Wie geen gluten verdraagt, heeft in heel wat bakkerijen niet veel keuze. En dat is uiteraard jammer, want deze doelgroep is best wel omvangrijk. Niet toevallig stopten we in 2020 bij Ceres daarom onze glutenvrije mix in een nieuw jasje. Bak jij al glutenvrij?
Een van de voedingstrends waar klanten tegenwoordig meer en meer om vragen is het lokale aspect. Tijdens een van onze productsessies ‘Heerlijk Creatief’ gingen we daar dieper op in.
Rond de jaarwisseling worden er volop lijstjes gemaakt. Welke liedjes werden het vaakst gedraaid op de radio? Welke programma’s kluisterden de meeste mensen voor hun televisie? Welke woorden verrijkten onze woordenschat? En… welke artikels werden het voorbije jaar het vaakst gelezen door jullie op de website van Ceres?
De coronapandemie houdt de wereld nog steeds in haar ban. Gelukkig hoeft niemand het brood of gebak van zijn favoriete bakker te missen. En terwijl we allemaal iets digitaler en virtueler zijn gaan leven, vonden de consumenten ook steeds vlotter de online weg naar de bakkerij. Of hoe lokaal en digitaal elkaar ontmoet hebben.
Steeds meer consumenten hebben een voorkeur voor eerlijke en natuurlijke producten. De trend is al een tijdje ingezet en de almaar groeiende vraag naar biobrood is daar een logisch gevolg van. Maar wat maakt biobrood nu precies anders?
Al 20 jaar lang verwelkomen Jurgen Van Parijs en zijn vrouw Peggy met de glimlach hun klanten in hun bakkerij in Oostende. “Al start mijn bakkersverhaal nog veel vroeger”, vertelt Jurgen. “Mijn ouders hadden eveneens een bakkerij, in het centrum van Oostende.”
Dat consumenten de laatste jaren bewuster zijn geworden op vlak van gezond eten, daar trappen we een open deur mee in. Ook die van je bakkerij. De introductie van de Nutri-Score bevestigde en versterkte die evolutie alleen maar. Gelukkig kan je dankzij CERES je klanten die op zoek zijn naar brood met een A-score op hun wenken bedienen.
Lokaal, puur, glutenvrij, vol smaak… Het zijn voedingstrends waar je klant anno 2020 naar vraagt. Om volop te kunnen inspelen op die trends, organiseerden we vanuit CERES verschillende productsessies onder de noemer ‘Heerlijk Creatief’. Vandaag gaan we nog eens dieper in op de vraag naar puurheid.
Lokaal, puur, glutenvrij, vol smaak… Het zijn voedingstrends waar je klant anno 2020 naar vraagt. Om volop te kunnen inspelen op die trends, organiseerden we vanuit CERES verschillende productsessies onder de noemer ‘Heerlijk Creatief’. Vandaag gaan we nog eens dieper in op de vraag naar extra smaak. En dat doen we met Belgrana.
Het warme brood, de verse pistolets, de heerlijke soesjes… Je bereidt het allemaal met passie en vakmanschap in je atelier, waarna je je creaties trots een plekje geeft in de winkelruimte. Hoeveel lekkers er vervolgens ook effectief over de toonbank gaat, heeft uiteraard te maken met de kwaliteit van je producten. Maar de inrichting en aankleding van je bakkerij spelen ook een belangrijke rol.
Tijdens de zomer gingen de coronacijfers de goede richting uit en hadden we het virus enigszins onder controle. Maar in de herfst werd, waar we voor vreesden, week na week duidelijker: we zullen ons ook door een tweede golf moeten slaan.
Met passie sta jij elke ochtend vroeg op om je klanten te voorzien van kraakvers brood, krokante koffiekoeken en nog veel meer lekkers. In je atelier ben je op jouw best. Daar blink je uit. Maar bakkers zijn ook ondernemers. En wie onderneemt, die moet kunnen en durven innoveren. Uit recent onderzoek blijkt nu dat de Belgische ambachtelijke bakker die boodschap begrijpt.
De coronacrisis gooide ook de wielerkalender overhoop. Zo kregen we dit jaar de voorjaarsklassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen in… oktober. Het is eens iets anders, je klanten die het in de herfst over de kasseiklassiekers hebben. Babbel een woordje mee en speel er misschien op in met je aanbod?
Bakkers Vlaanderen organiseert voor de tweede keer de Week van de Ambachtelijke Bakker. Al spreken we deze editie misschien beter van de Week van de Koffiekoek!
Tijd om je verheugd in de bakkershanden te wrijven, want we stoomden weer een nieuw Seizoentje voor je klaar.
“Het voornaamste in onze job is efficiënt zijn op verplaatsing, bereikbaar zijn en goed luisteren naar klanten,” vertelt Xavier Louis, Vertegenwoordiger bij Ceres.
Verse producten zijn hotter dan ooit. We zien verse voeding onlosmakelijk verbonden met onze gezondheid en een hogere levenskwaliteit. In een snel veranderende maatschappij, staan mensen meer en meer stil bij een beter voedingspatroon.
Weet jij wat er net gewijzigd is aan de allergenenwet? We vatten het hieronder even samen.
Streekproducten zitten in de lift. En daar kan je als bakker van meeprofiteren! Met een uitbreiding van je aanbod – confituur of fruitsap uit de streek – maar ook met lokale bloem, win je nieuwe klanten. Dacht je al aan de volgende streekproducten?
De kalenders voor 2021 zijn er! Blijf je graag in het zicht van klanten? Bestel gepersonaliseerde De Warme Bakker-kalenders en je hangt bij klanten in huis.
199. Zo veel huiszwaluwnesten tellen de Ceres-gebouwen in Haren (Brussel) in 2020. Aan het eind van de jaren 1970 was de huiszwaluw een vaste waarde in het Gewest. Maar dan kreeg de soort het moeilijk en aan het eind van de jaren 1990 waren er nog maar 40 nesten. Dankzij bedrijven als Ceres en bewoners die de nesten niet wegnemen en zelfs in het oog houden, groeit de biodiversiteit.
Heb je een tijdelijke werkkracht nodig? Dan kan je een jobstudent of flexi-job werknemer aanwerven. Slechts een paar beroepen kunnen de hulp van flexi-jobs inroepen, dus als bakker heb je geluk. Maar wat is een flexi-job en waarin zit het verschil met een jobstudent? Lees het hier.
In Nederland mag het alvast heel wat minder zijn. De voorbije 10 jaar zagen ze er een vermindering van 2,7 miljoen kilo (!) zout ten opzichte van 2009 … Of de consumenten daar zelf iets van doorhadden? Neen, en dat was ook de bedoeling.
Tijdens de coronaperiode herontdekte de consument het plezier van lokaal winkelen. Niet met de wagen naar overvolle supermarkten, wél te voet naar de bakker om de hoek. Minder drukte, persoonlijker (op afstand weliswaar) contact … Maar hoe houd je deze klanten bij jou en hoe blijf je ook in de toekomst nieuwe klanten aantrekken?
De zomer komt eraan, de geur van BBQ hangt in de lucht. Het is tijd om onze smaakpapillen te verwennen met vertrouwde en nieuwe smaken. Wat dacht je van een lekker notenbroodje?
Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2020 is het zover: je kan bezoekers in de bakkerij verwennen tijdens Weekend van de Klant. Bestel nu onze ontsmettende doekjes om hen extra te verzorgen.
Online brood en banket bestellen? Tijdens, maar ook zeker na dit coronatijdperk zullen webshops een hot topic blijven. Voor zowel non-food als food. Niet alleen kledij, maar ook voeding gaat als zoete broodjes over de online toonbank. Er zijn dan ook een heleboel voordelen aan verbonden.
Online video's kunnen je zowat alles leren: je fiets herstellen, je das knopen of feesthoedjes maken voor de verjaardag van je kind. Ook voor bakkers bestaan heel handige video's en kanalen. Ken jij deze al?
Thomas Callebaut houdt van veiligheid, van zorgen dat iedereen de regels opvolgt en van voeding. Dan is hij de perfecte kwaliteitscontroleur, toch? Duik even mee in zijn wereld.
Op de gezondheidscrisis door het coronavirus zal een economische crisis volgen, zo voorspellen velen. De voedingssector kon en moest tijdens de ‘lockdown’ blijven draaien. En ook nu de maatregelen versoepelen, blijft het land ons nodig hebben. Hoe kom je als bakker sterk uit de coronacrisis? 6 pistes:
Jawel, hier is die dan! Ons nieuwste Seizoentje: Cegrano. Een uitermate lekker en vitaal broodje, ontstaan uit een mix van de beste basisingrediënten. Ideaal om van te genieten in de lente- en zomermaanden.
Wat doe je als je personeel besmet is met COVID-19? Hoe vermijd je dat je zelf ziek wordt? En wat zullen de gevolgen van de coronacrisis zijn voor je zaak? Corona brengt vragen en onzekerheid met zich mee, maar met het volgende advies hou jij het hoofd koel!
Ligt het paasbrood bij jou al in de toonbank? Onze proefbakkers ontwikkelden dit onweerstaanbare recept:
Ceres schonk in maart 1000 mondmaskers aan de Kliniek Sint-Jan in Brussel, 1000 aan het AZ Jan Portaels in Vilvoorde en nog eens 1200 verdeeld over Ons Tehuis Brabant vzw, vroedvrouwenpraktijk Bolle Buik, i-mens, woonzorgcentrum Booghuys en woonzorgcentrum Edouard Remy.
Too Good To Go stelt handelaren in staat om hun onverkochte producten te verkopen aan consumenten, die hun verrassingspakket aan het eind van de dag kunnen ophalen voor een derde van de oorspronkelijke prijs. Het is een zeer eenvoudige oplossing, waarmee handelaren actief de strijd aangaan tegen voedselverspilling.
Puur, natuurlijk en authentiek, zo verkiest de hedendaagse klant vaak zijn voeding. Bio, vers, niet-verwerkt en liefst ambachtelijk geproduceerd eten zit in de lift. Als bakker pas je mooi in dat plaatje. Win dus de bewuste klant, met uiterst pure voeding!
Smaak is het allerbelangrijkst bij het kopen van brood, patisserie en chocolade. Dat blijkt uit de grootste consumentenstudie ter wereld voor die sectoren.
Voor de eerste keer ooit gingen astronauten aan het bakken in de ruimte. In een oventje in het internationaal ruimtestation ISS bakten ze vijf chocolade cookies – het ene met al meer succes dan het andere.
Lokale producten, puur, zonder additieven, glutenvrij en vol smaak, dat zijn allemaal voedingstrends waar je klant vandaag naar vraagt. Leer hoe jij meer verkoopt door in te spelen op deze tendensen.
Binnen enkele dagen is het Valentijn! Ligt in jouw toonbank al taart en brood voor geliefden? Help je klanten met vijf maal valentijnsgebak.
Ceres wil weten waarvan bakkers wakker liggen, om je zo beter te kunnen helpen. Maak jij graag kans op 50 kg gratis bloem? Vul onze korte enquête in.
Met cupcakes verleid je elke klant. Je kan ontelbare varianten maken - voor ieders smaak, voorkeuren en allergieën. Bovendien zijn de cakejes onweerstaanbaar in je toonbank en op sociale media. Bak jij mee?
Ceres stopte de glutenvrije mix in een nieuw jasje. De bakmix is nu verkrijgbaar in handige verpakkingen van 5 kg: zo kunnen ook thuisbakkers ermee aan de slag. De mix bestellen ze rechtstreeks bij jou in de winkel.
‘Millennials’, wie volwassen werd aan het begin van dit millennium, naar je zaak lokken is een goed idee. Haal deze 23- tot 38-jarigen binnen en maak ze gelukkig, zo blijven ze ook de komende jaren klant - vaak met een nieuw gezin en dus meer broodeters. Maar hoe trek je ‘millennials’ aan?
Wat trok de aandacht van bakkers en liefhebbers van brood dit jaar? We doken in onze data en serveren je de meest gelezen Ceres artikels van 2019. Smakelijk!
Ben jij klaar voor het nieuwe jaar? Het internationaal toonaangevend marktonderzoekbureau Innova Market Insights (Arnhem, Nederland) publiceerde Top Trends voor de voedings- en drankindustrie. Zo verleid jij de klant anno 2020:
Je klanten kiezen alsmaar vaker voor lokale producten. Met Tricol’OR, het 100% Belgische meel, geef je hen precies wat ze zoeken: kraakvers brood met lokale, traceerbare ingrediënten en zonder toevoegingen.
Richt je ogen op Parijs. Binnen ruim een maand vindt daar Europain 2020 plaats, een absolute hoogmis binnen de bakkerswereld. Europain 2020 is een beurs waar bijna 500 leveranciers, bakkerscholen, voedingsmerken... zich voorstellen aan 52 000 bezoekers uit de sector - en nog meer.
Een voorbereid man of vrouw is er twee waard! Hoe spoor je klanten aan nu bestellingen te plaatsen voor de eindejaarsperiode, zodat jij goed kan plannen en extra veel verkoopt?
Speculaas, marsepein, chocolade, ... Nu de Sint in aantocht is ligt je etalage er waarschijnlijk vol mee. Wil je je klanten verrassen met een origineel sintgebakje? Leg dan eens het boek van de Sint in je etalage.
Henk De Meulenaere werkt al meer dan 30 jaar bij Ceres. Sinds 2008 is hij er aan de slag als verantwoordelijke van de proefbakkerij. Benieuwd hoe een typische werkdag er bij Henk uitziet? Neem snel een kijkje achter de schermen.
Op 11 november vieren we in sommige Vlaamse streken Sint-Maarten. De start van een periode vol lekkernijen in de kinderschoen én in je bakkerij. Op 6 december verwelkomen we dan weer die andere kindervriend: Sinterklaas. Weet jij al alles over beide feesten en de tradities errond?
De Hoge Gezondheidsraad bracht een nieuwe lijst met voedingsadviezen uit. De lijst bevat 5 vuistregels en 7 prioriteiten om gezonder te eten en langer te leven. Een van de belangrijkste adviezen klinkt ons als muziek in de oren: eet genoeg volkoren.
Bijna Halloween. Nog inspiratie nodig om je klanten te verrassen? Lees snel verder.
Nooit eerder betaalden we zo vaak met onze bankkaart. Ook voor kleine bedragen laten we niet langer de euromunten rollen: betalingen onder de 10 euro zijn ondertussen al goed voor 25 procent van alle elektronische betalingen. Welke elektronische betaalopties zijn het interessantst voor jouw zaak? Een overzicht.
Ontdekte jij het nieuwe Seizoentje Orzo al? De bloem is een echt smaaktoppertje, en zit bomvol gezonde gerst. Benieuwd wat al die gerstekracht doet voor je lijf? Ontdek het hier.
Goudoranje blaadjes, verkwikkende boswandelingen en paddenstoelen her en der. Er is geen ontsnappen meer aan: de herfst is in het land. Ook zin om het najaar door je assortiment te laten waaien? Dan is het Fougasse-brood iets voor jou.
Week van de Ambachtelijke Bakker: leg je klanten extra in de watten Bakkers Vlaanderen organiseert van maandag 30 september tot zondag 6 oktober de Week van de Ambachtelijke Bakker. Een actie die we bij Ceres van harte ondersteunen.
Mocht je volgende vakantie je tot in Malta brengen, dan is ambachtelijke bakkerij Busy Bee zeker een bezoekje waard. Het bedrijfje groeide uit tot een megabakkerij en weet zich telkens opnieuw uit te vinden. Lees meer over hun originele concept.
De Belg eet niet genoeg volkorengranen. En dat terwijl het juist echte krachtpatsers zijn voor je gezondheid. Ontdek de voordelen van volkoren en lees hoe je je volkorenassortiment in de kijker zet.
De nieuwe tarweoogst van 2019 is grotendeels afgerond in Frankrijk, Duitsland en België. Moet je je bakproces aanpassen aan de verse oogst? Wij gingen het voor je na.
Bestel ze nu snel en word een heel jaar lang de warme aandachtstrekker bij elke klant!
Je hebt bruidstaarten, en dan heb je de bruidstaarten van familiebakkerij LeNovelle Cake in Indonesië. Hun specialiteit? Sprookjesachtige taarten van epische proporties.
Elke dag ga jij aan de slag met bloem en meel gemaakt van het beste graan. Maar weet je ook alles over dat gewas?
Respect voor de warme bakker: hij heeft het niet altijd gemakkelijk Nergens vind je verser brood en betere kwaliteit dan bij je warme bakker. En ook al doet die zijn stiel met hart en ziel, toch heeft hij het niet altijd gemakkelijk. Maar wat is er juist aan de hand?
Viennoiserie vind je in alle soorten en maten. Van zoete koffiekoeken met chocolade, tot hartige worstenbroodjes en zelfs lekkernijen in minivorm. Benieuwd wat er op dit moment populair is in viennoiserieland? Duik mee in de 6 recentste trends.
Wat doe je als je de dynamiek van yoga beter in beeld wilt brengen? Fotograaf Victor Koldunov hoefde er niet lang over na te denken.
Zomer. Dat betekent: vakantie voor je kind, en drukte in je bakkerij. Je zoon of dochter ziet het wel zitten om je uit de nood te helpen, maar jij twijfelt: mag dat zomaar? Of kies je toch beter voor een jobstudent? Dit zijn je mogelijkheden.
Wie binnenkort of in de toekomst een evenement plant, contacteert best even zijn Ceres-vertegenwoordiger met de vraag om te helpen. Hij kan niet alleen brainstormen en meedenken, maar beschikt ook over heel wat connecties en materiaal om je actie te ondersteunen: van folderdesign en winkelaankleding tot productontwikkeling en meer.
Wie bakkerij Van Laer in Pulle bezoekt, zou nooit durven vermoeden dat eigenaar Kurt Van Laer vroeger geen bakker wilde worden. De zaken lopen goed: klanten schuiven met plezier aan voor sjoekes en andere specialiteiten. En Kurt zelf? Die doet zijn stiel van bij de start met hart en ziel.
Plande je jouw zomerverlof al? Dat heb je meer dan verdiend! Zorg wel dat je je klanten duidelijk informeert: op tijd (toch liefst een week op voorhand), concreet (van dan tot dan), zichtbaar (in de winkel, op de website en sociale media) en behulpzaam (verwijs eventueel naar collega’s die open zijn). Je klanten zullen je dankbaar zijn, en graag terugkomen eens je deuren terug openzwaaien.
Blije medewerkers betekenen blije klanten. En dat begint vaak bij een enthousiaste ondernemer die zijn personeel inspireert, motiveert en vertrouwt. Hoe sterk zet jij in op de kracht van medewerkers? Want zij zijn het gezicht van je bakkerij, en beïnvloeden zo je verkoop.
Triple succes met deze drie recepten voor bierbrood: twee broden met Westmalle Tripel en eentje met Guinness-bier – allen getest en gesmaakt door de Ceres-proefbakkers. Ideaal om je rekken mee te vullen op Vaderdag.
In juni en juli komen de aardbeien rechtstreeks uit onze Belgische volle grond. Dan zijn ze het lekkerst en goedkoopst. Tijd om je slag te slaan! En om even op te lijsten welke aardbeien er zoal zijn, hoe je ze best spoelt en koelt en wat je er als bakker mee kan maken.
Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019 vieren we Weekend van de Klant. Hoe je jouw klanten blij, blij kan maken … Trakteer hen op handige post-its met de leukste emoticons!
Wat doet Karim Ajr bij Ceres? En hoe zorgt hij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.
De dagen worden langer en warmer. Dus kopen mensen ‘aangepast’ brood: we kiezen liefst luchtig, wit of lichtbruin brood – al dan niet in krokante stokbroodvorm. Benieuwd welk meel Ceres best verkoopt in de lente en zomer? Dan weet je meteen welk brood het best over de toonbank gaat.
Biedt jouw bakkerij plaats om iets te eten? Denk dan eens na hoe je ook gezinnen met (kleine) kinderen kan aantrekken. Oké, de besteding van kinderen is vaak bescheiden maar de doelgroep waarvan ze deel uitmaken is wél heel interessant: tweeverdieners die ontzorgd willen worden.
Elke 2° zondag van mei vieren we moeder en dit mogen we zeker niet vergeten! Herinner je klanten aan dit feest met leuke ideetjes of een banner in je bakkerij.
Het klimaat en milieu gaat ons allemaal aan. Onder het motto ‘elke bijdrage helpt’, deelt Ceres graag wat het bedrijf zoal onderneemt om onze wereld wat duurzamer te maken: van minder transport en afval tot lokale en biologische meelsoorten.
De paashaas strooit ze weer vrolijk rond: paaseitjes in alle smaken, kleuren en vormen. Presenteer je ze graag eens op een andere manier? Of denk je nu al na over hoe je jouw overschot aan paaseieren kan verwerken? Dan is dit trio van paaseitjesrecepten het proberen waard.
Wie graag een extraatje toevoegt of zijn brood graag luxueus afwerkt, kan bij Ceres terecht voor heel wat ‘diversen’: van griesmeel, kiemen en stuifmeel tot tarwegluten, zemelen en havervlokken – allemaal bijproducten van graan. Ook glutenvrije bloem hoort tot dit gamma.
Geef je de liefde voor bakken en brood graag door aan de volgende generaties? Dan zijn dit alvast een paar prentenboeken om samen met je kinderen of (achter)kleinkinderen van te smullen.
Zeven (zoete) zondes om op jouw bucket list te zetten. Ja hoor, deze zeven Europese bakkerijen brengen jou naar de zevende bakkershemel.
Jij weet het al lang: brood is belangrijk. Ook de wetenschap bevestigt dit in een recent artikel van Peter Weegels, directeur van het European Bakery Innovation Centre (EBIC) in Nederland. Hij noemt brood superfood omdat het veel voedingsstoffen bevat die we dagelijks nodig hebben.
Naast meel, kan je voor heel wat meer terecht bij Ceres. Heb je een vraag of probleem – zoals hoe je een bepaalde receptuur maakt of hoe je de prijzen van jouw producten bepaalt? Onze specialisten helpen jou persoonlijk verder. Je staat er dus nooit alleen voor om jouw bakkerij draaiend te houden.
Maak je graag authentieke Franse baguettes? Heerlijk knapperig vanbuiten en lekker luchtig vanbinnen. Dan is Talmière de bloem die je zoekt: een mix van tarwe- en moutbloem met verschillende granen en zaden én een verleidelijk vleugje honing.
Hoe natuurlijker je producten maakt, hoe meer ze worden gesmaakt. Authentiek vakmanschap ligt namelijk hoog in het schap bij de bewuste consument. Vandaag scoor je met puur, bewust en traag – en zonder additieven, verbeteraars en E-nummers graag.
Maak jij graag mooie croissants of taartjes? Of kijk je met bewondering naar de bakkunsten van collega’s? Volg dan zeker meesterbakker François Brunet op Instagram.
Sommige bakkers toveren brood om tot echte kunstwerkjes. De Sloveense Anita Šumer heeft zo’n magisch paar bakkershanden. En ze deelt inspirerende beelden en filmpjes op haar populaire Instagram-account ‘sourdoughmania’.
Wat doet Hugo Baert bij Ceres? En hoe zorgt hij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.
De meest voorkomende graansoort in de Westerse wereld is tarwe. Andere populaire soorten zijn gerst en gierst, haver en rogge, maïs en spelt – al bestaan er nog veel meer. Van die granen malen we meel om onder meer brood mee te bakken. Elke graansoort heeft zo zijn eigen kenmerken. Toch hebben ze een paar dingen gemeen: ze bevatten allemaal zetmeel, eiwitten, vitamines, mineralen en voedingsvezels.
Brood is zo veelzijdig. Je kan er alle kanten mee uit. En het past bij elke gelegenheid – net als een leuke postkaart, en al zeker eentje met brood of een ander bakkersproduct in de hoofdrol!
Sinds 1 janurai 2019 staat er een verbod op het gratis uitdelen van lichte plastic draagtassen voor eenmalig gebruik in de detailhandel. Zo wordt ons milieu minder belast. En er zijn genoeg hebruikbare alternatieven om een bestelling mee te geven met klanten. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zelfs kiezen voor ecologische zakken om gesneden brood en andere producten in te verpakken.
Desembrood: velen zijn fan van dit karaktervolle brood, anderen minder. Wat maakt dit brood zo speciaal? De manier van rijzen: door tragere fermentatie. De smaak: rijk, karaktervol en – in tegenstelling tot wat sommigen denken – niet altijd zuur. De korst: krokant. Het kruim: mals, en het blijft ook lekker lang vers.
Desembrood wint aan populariteit en zou zelfs als extra gezond zijn. Of dat ook zo is? Dat lees je hier.
Desembrood is populair. Maar wanneer mag je jouw brood verkopen als desembrood? Volgens de Belgische wetgeving mag je brood ‘desem’ noemen van zodra er desem in zit, hoe weinig ook. Je moet het gebruikte percentage desem wel verplicht (kunnen) vermelden.
Welkom in 2019, waar gezond nog altijd hip is. En waar verse, pure ambacht wordt gesmaakt. Net als eerlijke verhalen en transparante communicatie. Consumenten vinden dat ze het recht hebben om te weten wat ze eten. Dus krijgen ze graag wat uitleg over de producten die ze kopen.
Lijstjestijd! Hieronder vind je de populairste artikels die Ceres publiceerde in 2018. Is er een onderwerp waarover jij graag meer leest? Laat het ons weten via jouw vertegenwoordiger, via Isabelle Kiekens van marketing of via een reactie op Facebook. Dan wijden wij er een artikel aan.
Bedankt! Voor jouw trouw en vertrouwen. Voor de toffe samenwerking. Voor het geloof in onze producten. Bedankt. Om elke dag opnieuw zo’n lekkere dingen uit jouw bakkersmouw te toveren met ons assortiment.
Wil je bijblijven of bijpraten? Kom tussen zondag 27 en dinsdag 29 januari 2019 naar Saveurs & Métiers in Namur Expo. Deze vakbeurs – waarbij ontdekking, uitwisseling en kennis centraal staan – is hét uithangbord van de sector. Registreer je voor een gratis ticket en kom proeven van onze producten, acties en wedstrijden op stand 1434.
Weet jij wat de allergenenwet juist voorschrijft? En of jij daaraan voldoet? Ceres vat de belangrijkste informatie samen voor haar bakkers: van de belangrijkste regels voor etikettering en personeel tot de meest voorkomende allergenen in bakkerijproducten.
Echte slagroom en mokkacrème, mooi versierde taarten met een eigen twist … Bakkerij Mokaline verkoopt authentieke producten waarvoor klanten graag een omweg maken. De succesingrediënten van bakker Didier Demain? Kwaliteit, respect en vertrouwen – en natuurlijk ervaring, passie en geduld. Stap mee in zijn verhaal: van werknemer tot zaakvoerder.
‘Bakkers houd u vast aan de takken van de kerstbomen.’ Want de drukke kerst- en eindejaarperiode komt er weer aan. Je voelt het al warm worden onder jouw bakkersvoeten. Dus geven we graag wat tips om alles vlot en aangenaam te laten verlopen dit jaar.
Hoeveel mag ik vragen? Hoeveel vraagt een ander? En hoeveel houd ik over? Elke bakker worstelt met de prijs van zijn producten. Het is geen gemakkelijke kwestie, wel een heel belangrijke. Ceres lijst op waarmee je rekening moet houden bij je prijsbepaling en welke adviesprijzen gangbaar zijn.
Eerst de Sint, dan pas de kerstboom. Maar wat met de kerststronk? En ander typisch bakkerslekkers zoals de kerstbrioche, de kerststol en feestelijk stokbrood? Dat promoot je best op tijd in je etalage of op Facebook, zodat klanten snel kunnen bestellen.
Rond kerst zie je hem overal opduiken: de kerststronk of bûche de Noël. Een traditioneel stuk taart dat eruitziet als een blok hout. Maar waar komt die traditie eigenlijk vandaan?
Samen met de goede man, arriveert ook heel wat goeds bij de bakker: van speculaas, marsepein en chocoladefiguren tot erkende streekproducten als klaaskoeken, mikkemannen en moutspeculaas. Welke Sint-tradities eer jij in de bakkerij?
Bijna de helft van de bakkers toont geen prijs bij zijn producten, dat blijkt uit een Economische Inspectie. Het is nochtans wettelijk verplicht om de consument op voorhand te informeren over de prijs van elk brood, elke pistolet of elk gebakje.
Naast speelgoed, krijgen kinderen elk jaar typisch lekkers van de Sint – denk maar aan kruid- of pepernoten, speculaaspoppen en chocolademunten. Maar waar komen die tradities eigenlijk vandaan?
Wat doet Celine Cousin bij Ceres? En hoe zorgt zij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.
Heb jij even geluk: we verlengden de bestelperiode van onze gepersonaliseerde eindejaarskalenders. Wil je je klanten binnenkort blij verrassen? Bestel je kalenders dan voor 27 oktober.
Heel wat brood belandt in de vuilnisbak. Zo groeit niet alleen de afvalberg, maar gaan ook alle energie en grondstoffen verloren die nodig waren om het brood te maken. En dat is doodzonde – of zeg maar broodzonde. Daag jezelf dus uit om minder te verspillen met deze (her)bruikbare tips.
Het Weekend van de Klant zit er weer op. Had jij geen tijd om nog promomateriaal of gadgets uit te denken? Lees dan snel verder, want meedoen is eenvoudiger dan je zou denken. Een paar tips zodat je voorbereid bent op de volgende editie.
Van 30 september tot en met 3 oktober vond je Ceres terug op Broodway – een van de grootste bakkersvakbeurzen van België. Kon je er niet bij zijn? Hieronder geven we je een snelle blik achter de schermen.
Met Tricol’OR leg je een stukje Belgische trots in de rekken. Ons nieuwste meel is puur natuur en op en top Belgisch, met alleen ingrediënten van eigen bodem.
Boetiek, onze online shop voor bakkersbenodigdheden, is drie onmisbare items rijker: een metalen deegsnijder, een deegbak en een draagtas met vernieuwd design. Ontdekte je de rest van het aanbod al? Deze items worden het meest gekocht door jouw collega’s.
De dagen worden donkerder en kouder. En dat beïnvloedt welk brood mensen kopen. We kiezen vooral voor voedzaam, (donker)bruin brood – en dus voor een extra dosis energie. Benieuwd welk meel Ceres best verkoopt in de herfst? Dan weet je meteen ook welk brood bij jou het best over de toonbank zal rollen.
Wil je graag reclame maken voor jouw brood en bakkerij maar ken je niet veel van Facebook? We zetten alle stappen even voor jou op een rij: van een Facebookpagina volgen en promoten bij je vrienden tot specifieke posts delen van de Facebookpagina of website van De Warme Bakker.
Duurzaamheid wordt alsmaar belangrijker. Zijn jouw broodzakken nog niet lief voor het milieu? Ontdek dan snel hun ecologische alternatieven en spring mee op de duurzaamheidstrein.
Het Ceres Contact Center testte en onderzocht de nieuwe tarweoogst van 2018 – die geleidelijk aan wordt ingemengd. Lees hier de bevindingen van ons labo en onze proefbakkers. Zo kan je de topkwaliteit van jouw brood blijven garanderen.
Een Facebookpagina opstarten is snel gebeurd. Ze onderhouden vraagt wat meer moeite. Want jouw volgers verwachten leuk, interessant en relevant nieuws van hun favoriete bakker. Geen tijd of inspiratie? Met deze drie tips vul je jouw Facebookpagina sneller dan jouw eclairs.
Drie jaar lang brengen België en Nederland hun ode aan brood met de campagne ‘Brood uit Europa. Een goed verhaal.’ Maar welk brood uit onze buurlanden moet je nu absoluut geproefd hebben?
Yes way, Broodway! Ceres maakt zich op voor het broodevenement van het jaar: van zondag 30 september tot woensdag 3 oktober 2018 staan we op de vakbeurs in Kortrijk Xpo. En er valt goud te rapen. Bélgisch goud.
Bakkers die lekker vers, ambachtelijk ijs kunnen draaien hebben een schepje voor. Mensen staan in de rij – en betalen graag wat extra – voor echt vakmanschap. Al verwacht de klant wel waar voor zijn geld als hij kiest voor de koude kunstjes van zijn Warme Bakker.
Ze zijn er, ze zijn er! Bestel nu je gepersonaliseerde kalenders voor 2019 en druk ook volgend jaar je stempel op je brood.
De zon draait overuren deze zomer. Zalig, denken zonnekloppers en toeristen – maar de warme bakker bakt voor twee. Hou jij het hoofd nog koel? Met deze tips blijf je ook in de heetste temperaturen stevig op je benen staan.
Puur en bio zijn artisanale toppers in de bakkerij. Zodra het naar ambacht ruikt, valt een brood extra in de smaak. Hoe authentiek is jouw assortiment? Pak jij al uit met Bio en CEREPURE?
Ahhh … de zomer. De vogeltjes fluiten, de zon tekent schaduwen op je pasgeboende vloer en je broodjes ruiken naar vakantie. Voeg daar nog enkele horden hongerige toeristen aan toe en juli en augustus kunnen al helemaal niet meer stuk. Wil jij ook profiteren van het toeristenseizoen? Meld je bakkerij dan gratis aan bij TripAdvisor.
Uit eigen ervaringen leer je veel. Maar ook uit die van andere bakkers. Hoe uitgebreid maak je jouw assortiment? Welke producten vallen in de smaak? En hoe doe je aan klantenbinding? Ceres vroeg twee op-en-top Warme Bakkers om hun succesverhalen te delen. En die lees je hier.
Werd Floraplus bij jou ook zo enthousiast onthaald? Of proefden jij en jouw bakkerij nog niet van dit heilzame haverbrood? Goed nieuws: je vindt Floraplus vast in ons assortiment – onder ‘Grijs Specials’.
Wat doet Els Delsaert bij Ceres? En hoe zorgt zij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.
De zomer zit vol verrassingen: soms aangenaam, soms minder. Zo kan je te kampen krijgen met fruitvliegjes in je etalage of atelier, moet je op hete dagen anders gaan kneden en bakken of ontdek je plots een schimmel in je rijskast. Wat doe je dan?
Drukke tijden? Veel personeel in vakantie? Vang snel en goedkoop de pieken op met een jobstudent. Die mag 475 uren per jaar voor jou werken aan een verlaagde RSZ-bijdrage: in de zomervakantie, maar even goed na de schooluren of tijdens het weekend. Al zijn er wel een aantal voorwaarden.
Passie, techniek en bloem … daar kan je bijzondere dingen mee doen. Want naast heerlijke broden kneden, kan je met een dosis bloem ook coole foto’s nemen. Heel wat fotografen gooiden dit witte goud al in de strijd, en bakten er wel wat van. Laat je hier inspireren.
Bloem of zaden, gepersonaliseerde folders of affiches, specifieke bakkersbenodigdheden of promotiemateriaal … je bestelt het snel en gemakkelijk online bij Ceres: via de Cerexclusief-bestelmodule, via Mooose en via de Boetiek.
Heb je brood of gebak over op het einde van de dag? Via de gratis app ‘Too Good To Go’ kan je jouw warme bakkerswerk verkopen in plaats van in de vuilnisbak te droppen. Zo verdien je er nog iets aan én ga je voedselverspilling tegen.
De ramadan is voor moslims een heilige tijd van vasten en bezinnen. Dit jaar mag er van 16 mei tot 14 juni alleen gegeten worden voor zonsopgang en na zonsondergang. Wat je dan best eet? Gezonde producten die lang een voldaan gevoel geven. Bakkers, steek die extra portie volkorenbrood dus maar in de oven!
Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober vieren we Weekend van de Klant. Leg jouw klanten dan extra in de watten en trakteer hen met een kleine attentie: eengepersonaliseerde ijskrabber-parkeerschijf van De Warme Bakker.
Heel wat bakkers hebben last van bakkersastma of farinose. Ze ademen namelijk (te) veel bloemstof in, wat een allergische reactie kan veroorzaken. Gelukkig bestaan er een aantal eenvoudige tips om rondvliegend bloemstof – en dus ook bakkersastma – te beperken.
Iedereen werkt graag in een veilige en gezonde werkomgeving. Meer zelfs: welzijn op het werk is een basisrecht – en een wettelijke verplichting voor elke werkgever. Met de handige online tool OiRA breng je als bakker snel, gemakkelijk en gratis alle mogelijke risico’s (en oplossingen) in kaart. Het resultaat: minder gevaren en extra tevreden werknemers.
Mail jij soms acties en nieuws naar klanten? Vanaf 25 mei 2018 heb je hiervoor expliciet de toestemming nodig van jouw contacten. Want dan treedt een nieuwe Europese privacywet in werking: de GDPR.
Floraplus combineert het beste van tarwe, haver en cichorei (inuline). Enerzijds verleidt dit Seizoentje met zijn zachtzoete haversmaak en krokante korst; anderzijds met zijn voedzame, verteringsregulerende vezels.
Een eerste verjaardag is heel speciaal. Ouders maken er dan ook graag een memorabel moment van … met een cake smash: een fotoshoot waarbij de (een)jarige helemaal losgaat op een (liefst zo kleurrijk mogelijke slagroom)taart – die jij vakkundig hebt gemaakt.
We willen allemaal gezond en evenwichtig eten, liefst zonder al te veel extra moeite. Dat blijkt uit onderzoek van het VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing). Hoe je als bakker voordeel haalt uit deze trend? Vul je rekken met lokale en natuurlijke, biologische en kant-en-klare producten. En investeer in thuisleveringen.
Wat gebeurt er als een architect zich ombouwt tot patissier? Dan krijg je heerlijke meesterwerkjes, zoals de oogstrelende creaties van de Oekraïense Dinara Kasko. Mmmooi!
Kan jij een flauw woordmopje wel smaken? Komt voor de bakker! Wij selecteerden voor jou een aantal Engelse broodbillenkletsers van formaat.
Al acht generaties lang wordt de bakkersmuts bij Danhieux doorgegeven van vader op zoon. In die tijd is er heel wat veranderd. Zo bakte grootvader Chrétien bijvoorbeeld zijn 800 broden met dezelfde bloem en ging hij nog op broodronde met paard en kar. Koen Danhieux, de huidige bakker slash bedrijfsleider, pakt (en bakt) het anders aan.
Nachtwerk gaat in tegen ons bioritme en is dus tegennatuurlijk. Toch draait bijna elke bakker (zware) nachtshiften. Met deze tips maak je het wat aangenamer voor jezelf – en je collega’s ;)
Benieuwd naar de bakker-patissier of meesterchocolatier van morgen? Kom naar de opendeurdag van Ter Groene Poorte, op zondag 18 maart in Brugge. “De beroepen die wij onderwijzen mogen nooit verloren gaan”, verkondigt de website. “Met trots leveren we bekwame arbeidskrachten af die zowel als vakman en als mens goed in het leven staan.”
maart 2018Wordt de 3D-printer jouw nieuwe bondgenoot? Hij verschijnt namelijk steeds vaker op het bakkerstoneel. Je kan er dan ook heel precies mee werken. Zo print je gemakkelijk de meest uiteenlopende figuren, tekeningen of logo’s tot in de kleinste details.
Wat doet Gert Brouckaert bij Ceres? En hoe zorgt hij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.
Merkte je het al op? Sinds januari zijn er twee extra meelsoorten te krijgen: Goldpain (in zakken van 25 kilo) en Boerenbrood (in kleine verpakkingen van 10 kilo).
Het baksteengehalte van brood is best niet te groot. Behalve als je er een huis mee bouwt. Je leest het goed: een heel huis! Een mooie bak- en bouwprestatie van de Zwitserse kunstenaar Urs Fischer.
Ooit al gehoord van bento? Het betekent lunchbox of meeneemmaaltijd in het Japans. Meer zelfs: het betekent een lunch zo mooi samen puzzelen dat hij uitnodigt om volledig op te peuzelen!
Werknemers hebben recht op twintig betaalde vakantiedagen … sommigen meer, zelfstandigen minder – géén om precies te zijn. Zo heeft elk statuut een lijstje voor- en nadelen. Bekijk hier de belangrijkste verschillen tussen zelfstandig werken of als werknemer.
Brood over? Gooi het in je pannenkoekendeeg in plaats van in je vuilbak. Want oud brood past perfect als (gedeeltelijke) meelvervanger. Probeer het zelf maar.
Wat nog beter smaakt dan een portie Nordic? De portie magie die Ceres mocht doneren aan Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen: het ronde bedrag van 1.000 euro. Bedankt aan alle Warme Bakkers die hun broodje bijdroegen aan deze warme Nordic for Life-actie!
Hoe natuurlijker je producten maakt, hoe meer ze worden gesmaakt. Authentiek vakmanschap ligt namelijk hoog in het schap bij de consument. Vandaag scoor je met puur, bewust en traag.
Zakt (of stijgt) je prijs, dan stijgt (of zakt) je verkoop … of toch in de meeste gevallen. Maar waarvoor kies je nu best als je jouw omzet wilt verhogen? Een berekening van de prijselasticiteit kan helpen bij die beslissing.
We kunnen het warm aanbevelen: zet (in op) koffie in je bakkerij! De opstart vraagt een investering maar die verdien je snel terug. Je kunt namelijk een ruime marge nemen op een kopje latte, cappuccino, espresso of filterkoffie.
Dragen alle medewerkers dezelfde kle(u)ren in jouw bakkerij? Voor klanten toont dit heel professioneel. Bovendien geeft het jouw medewerkers een extra eer- en teamgevoel: mensen voelen zich meer betrokken bij elkaar en bij de bakkerij.
Wie kent ze niet, de traditionele worstenbroodjes. Maar wat als bakker en beenhouwer verder kijken dan hun toonbank lang is? Dan krijg je de beste worstenbroodjes van de buurt!
“Ik ben niet tegen brood, ik ben voor góéd brood”, zegt de populaire voedingsdeskundige Sandra Bekkari. Volgens haar moeten mensen gewoon op zoek naar lekker en gezond brood. En daar kan jij als bakker bij helpen!
december 2017Nog geen goede voornemens voor 2018? Kader deze vier trends dan in voor jezelf en jouw medewerkers! Want wie ondernemerstips zaait, zal succes oogsten.
Handelaars bieden steeds meer bioproducten aan. En al zijn ze wat duurder, consumenten kopen ze vaker dan vroeger. Populaire bio-bestedingen zijn onder meer taart en banket, stokbrood en bloem, boter en eieren.
december 2017Stokbrood is populair, zeker rond de feestdagen – dan mag het wel wat meer zijn. Verwen je klanten met speciaal bereide baguettes. Voeg er heerlijke extra’s aan toe zoals pitten, zaden en granen of noten en rozijnen. Je kunt ook verrassen met een feestelijke vorm zoals een ster.
Volkorenbrood is het gezondst, verkondigt de voedingsdriehoek – ook als je geen gluten verteert. Onder het motto ‘verandering van spijs doet eten’ geven we jou vijf glutenvrije alternatieven voor het klassieke volkorengraan.
november 2017De meeste klanten betalen liefst met de kaart, ook voor kleine bedragen. Daarnaast polsen pioniers ook naar de optie om contactloos te betalen met de kaart of smartphone – zonder pincode.
Druk je graag een persoonlijke stempel op jouw brood of gebak? Dat kan. Met een toffe tekst op hostie of chocola! Verrassend origineel en van kop tot teen te personaliseren én verteren.
Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen vervult de wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Een magisch goed doel dus. En dat wil Ceres graag steunen, samen met haar Warme Bakkers.
Wie slim inspeelt op de feestdagen, doet zilveren zaken. En wie zich goed voorbereidt, scoort zelfs goud! Benieuwd hoe je klanten stimuleert om meer te kopen? Ga snel aan de slag met deze tips.
november 2017Wat doet Christophe Mauclet bij Ceres? En hoe zorgt hij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.
De cadeautjesmaanden komen er weer aan. Het ideale moment om uit te pakken met verpakkingen. Want naast extra naamsbekendheid en imago, zorgt de juiste verpakking ook voor meer impulsaankopen.
Ceres speelt Sinterklaas: want één gelukkige bakker wint de sint en twee pieten in zijn bakkerij op zondag 3 december. Wat je hiervoor moet doen? Gewoon even reageren op onze Facebookpost voor 27 november.
Wil je je klanten verrassen rond Halloween? Of tover je graag een lekker themareceptje met brood op je eigen tafel? Serveer dan eens pompoensoep in een uitgehold (pistolet)broodje.
Olivier Brousmiche startte op zijn 28 met één bakkerij en runt er intussen vijf. Hoe hij dit klaarspeelde? Met veel goesting en doorzettingsvermogen, want het lot was hem niet altijd even goed gezind. Deze bakker – al is hij nu eerder manager – omringt zich met de juiste mensen, blijft innoveren en speelt slim in op veranderende trends bij consumenten. En dat werkt!
Wat doet Lieven Schellekens bij Ceres? En hoe zorgt hij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.
Van 22 tot 24 oktober verdedigt Bakkerij Sint-Anna uit Zottegem ons land op de ‘Mondial du Pain’ in Nantes. Daar strijden 18 bakkersduo’s uit 5 continenten om de wereldtitel. Na 10 maanden van intensieve voorbereiding, zijn bakker Bart en bakkersgast Joran trots op de producten die ze uit de oven toveren. Al geeft Bart toe dat hij het toch had onderschat.
Wil je meer uitleg over een bepaalde baktechniek of broodsoort? Onze proefbakkers, Henk en Gert, komen graag langs voor een professionele workshop bij jou in de bakkerij. Zo kreeg Bakkerij Verbraken onlangs een privé-demonstratie over desembrood.
Ceres volgt niet zomaar de trends, we kiezen de lekkerste eruit. Met het nieuwe Seizoentje Nordic zoeken we Scandinavische oorden op …
Benieuwd naar de kwaliteit van de tarwe? Ceres deelt graag de laatste update uit haar labo en proefbakkerij.
september 2017Online kopen gaat snel, gemakkelijk en op élk uur van de dag. Blijkt je bloem bijna op? Surf dan naar de Cerexclusief-bestelpagina … zes simpele stappen later ontvang je jouw producten aan de deur. Een leuk extraatje: bij de eerste online bestelling krijg je 50 kilo bloem cadeau!
september 2017Vanaf 1 oktober 2017 schakel je makkelijker een deeltijds werkemer in. Dit dankzij aanpassingen in de wet Werkbaar en Wendbaar Werk. Wat dit concreet voor jou betekent? Minder administratieve rompslomp, want de regels worden eenvoudiger en moderner.
Wat doet Jos Bouly bij Ceres? En hoe zorgt hij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.
Zaden en granen geven je brood extra smaak, extra vitaminen en een extra mooi uitzicht. En als je ze roostert, krijgen ze nóg meer smaak!
augustus 2017Benieuwd naar de kwaliteit van de tarwe-oogst van 2017? Ceres deelt graag de allereerste bevindingen uit haar labo en proefbakkerij.
juli 2017Bloem bestellen gaat nu nóg makkelijker bij Ceres: online via Cerexclusief. Plaats je bestelling in vijf eenvoudige stappen en ontvang je bloem binnen de twee werkdagen aan de deur. Snel, simpel en voordelig!
De termen ‘artisanaal’ en ‘ambachtelijk’ zijn niet wettelijk beschermd. De titel van ‘ambachtsman’ is dat wel. Hoe dat precies in elkaar zit, lees je hieronder.
‘Tijd is geld’, dat begrijp jij als Warme Bakker als geen ander. Maar wist je dat de oude Egyptenaren betaalden met brood in plaats van geld? Dus als tijd geld is, en geld is brood, dan is tijd ook brood, snap je?
Belgische zomers … het is soms bakken van de hitte. En er vallen soms bakken regen. Als bakker neem je dus best wat zomerse voorzorgen. Want warmte en vochtigheid beïnvloeden de hygiëne en het productieproces.
Het geheim van bakkerij Gerlache? Innovatie. Met de hulp van Ceres trekt het bakkersechtpaar Myriam en Dany al 18 jaar resoluut de kaart van vernieuwing en dat rendeert: hun bakkerij in Celles telt maar liefst 15 medewerkers en ook in Ciney verspreiden ze gul de geur van versgemaakt gebak.
Gluten-vrij, iedereen heeft het erover. Dus gingen wij verhaal halen. We bedachten bovendien 10 basisrecepten voor glutengevoelige klanten en aanhangers van de glutenvrije hype.
Wie zomer zegt, zegt feest. Het mooie weer, de geurige bloemen, de vakantiesfeer die in de lucht hangt … Dat vraagt natuurlijk om BBQ’s en picknicks met heerlijk brood erbij! En wat dacht je van een paar krokante pistolets?
Meer en meer consumenten hebben de smaak van biobrood te pakken. Ceres speelt daar graag op in met een nieuwe bloemsoort om je klanten mee te verleiden.
Bakker Verbraken uit Rijkevorsel was nieuwsgierig naar onze Fleuriane- en Superbaguette-bloem en vroeg om een demonstratie bij hem in de bakkerij. Daar gingen wij graag op in.
maart 2017Niks zo heerlijk in de lente als een uitgebreide brunch met verschillende soorten pistolets, ciabatta en stokbrood. Wedden dat je klanten helemaal verkocht zijn na de eerste knapperige hap?
Wist je dat Pasen van oorsprong een heidens feest is, ter ere van de zon? Die symboliseert de vruchtbaarheid en het nieuwe leven. En die symboliek drukken we traditioneel uit in brood met rozijnen, krenten, citroen-, en sinaasappelsrasp en amandelspijs.
Veel consumenten kiezen tegenwoordig bewust voor eerlijke en natuurlijke producten. En dat merk je aan de groeiende verkoop van biobrood. Maar waar verschilt het bakproces van biobrood met andere broden?
februari 2017Met hart en ziel – en met veel tijd en boterhammen – openden Thomas en Michelle hun eigen bakkerszaak in hartje Arendonk. Het was doorbijten bij de opstart, maar intussen loopt alles gesmeerd.
Bio oogst veel succes. Consumenten kiezen bewust voor eerlijke en natuurlijke producten – en dat geldt ook voor brood. Daarom breidt Ceres haar gamma uit met 7 biologische meelsoorten, waarvan er 5 traditioneel op steen zijn gemalen. Puur, lekker en gezond!
Een mooie verpakking verkoopt – ook bij de bakker! Steek je brood, baguettes en pistoletjes in een onweerstaanbaar jasje met de decozaden, -pitten en -mixen van Ceres. Doe je de zaden liever in je brood dan erop? Dat kan ook!
In 2017 kiest de consument nog bewuster wat hij eet. Het resultaat? Hij wil lokale, eerlijke en verrassende producten die snel beschikbaar zijn. Daarnaast weet hij graag wát hij precies naar binnen speelt en waar élk ingrediënt vandaan komt.
Gezond brood zit in de lift! Hoe meer vezels en voedingsstoffen het bevat, hoe meer ervan op tafel komt. Pik een graantje mee van dit volkorensucces en ga voor Grana in je assortiment.
Sommige bakkers creëren liefst hun eigen broodmixen, anderen verkiezen de zekerheid van geteste succesrecepten. Ceres inspireert je alvast met drie Grana-mogelijkheden.
Saveurs & Métiers is een vakbeurs voor bakkers en ambachtelijke (klein)handelaars uit de voedingssector. De eerste editie vorig jaar was een succes. Mis dus zeker deze editie niet: van 29 t.e.m. 31 januari in Namur Expo.
We vieren Driekoningen vandaag. Daarom bieden ‘de wijzen’ van Ceres jou graag iets extra. Nee, geen goud, wierook of mirre. Wel de drie populairste grijze meelsoorten van 2016.
Solestar wordt warm onthaald door jullie klanten! Ze smullen duidelijk van deze zon- en zaadjesovergoten hongerstiller.
Speel in op de gezelligheid van de koude maanden en haal het beste uit jouw bloem. Verwen jouw klanten met heerlijk voedzaam brood – denk maar aan volkorenbrood, speltbrood of Solestar.
Wie slim inspeelt op de feestdagen, doet zilveren zaken. En wie zich goed voorbereidt, scoort zelfs goud! Benieuwd hoe je klanten stimuleert om meer te kopen? Ga snel aan de slag met deze tips.
Wist je dat … spelt een voorloper is van het tarweras waarvan brood vaak wordt gemaakt? Er zijn verschillende soorten speltbrood: van wit tot bruin, volkoren en meergranen – afhankelijk van de hoeveelheid spelt en het deel van de speltkorrel dat erin zit.
Koning Winter is onvoorspelbaar: blaast hij sneeuw of vooral regen? Schommelt hij plots van min naar plus 10 graden Celsius? Of verrast hij met een strakke noordenwind?
Bezocht je onze online Boetiek al? Je snuistert er 24 uur op 24 door een indrukwekkend aanbod promotiemateriaal van De Warme Bakker: van ballonnen tot vlaggen, petjes en schorten … van krijtborden tot draagtassen, visitekaartjes en meer.
Wil je graag meer trouwe klanten? Zonder dat je hierin zelf tijd of geld investeert? Ceres schudt voor jou een gloednieuwe website uit haar bakkersmouw: www.dewarmebakker.com.
Speel in op de gezelligheid van de koude maanden en haal het beste uit jouw bloem. Verwen jouw klanten met seizoensproducten zoals heerlijk notenbrood of een voedzaam granenbommetje bij een hete kom soep.
Volkoren is lekker en gezond, twee eigenschappen waar je klanten dol op zijn. Maar wist je dat je ook creatief kan zijn met onze volkoren bloemsoorten?
oktober 2016Wij weten het al lang, en de media en verschillende specialisten bevestigen het: volkorenbrood is het gezondste brood. Maar hoe kun je kiezen tussen al dat volkoren lekkers?
De moderne consument weet graag wat hij eet en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Zeker als het over volkorenbrood gaat want daarover valt wel een en ander te vertellen.
september 2016De tijd vliegt en voor je het weet ligt er alweer een nieuw Seizoentje op de plank. Met Solestar haal je ook trendy moeders en hippe foodies over de streep!
Je doet als bakker veel voordeel met een Facebookpagina. Maar waar blijf je je inspiratie halen? Ceres helpt je een handje – of zeg maar duimpje – met haar net gelanceerde Facebookpagina.
Je telt nog niet af naar 2017 … maar de tijd tikt sneller dan je denkt. Hoe draag jij jouw klanten een warm bakkershart toe met oudejaar? Schenk ze een gepersonaliseerde eindejaarskalender. Zo staan de mensen elke dag samen met jou op.
Het kraakt, het smaakt … en het is zo gemaakt. Ontdek Crocstar in ons gamma. En haal extra klanten binnen met dit lekkere en luchtige stok- of boulotbrood.
Koken bij een hittegolf? Nee bedankt. Doe ons maar een heerlijk fris alternatief, met een smaakvol broodje als basis. Deze heerlijke recepten en belegtips voor een zomerse broodlunch geven jouw klanten het water in de mond.
Lift mee op de voetbalhype. En drop een zomers assortiment EK-broodjes in jouw toonbank: van Belgische vloerpistolets tot Franse Fougasse en Italiaanse focaccia. Jouw klanten zullen smullen van dit internationale aanbod.
Heb jij al een kleine attentie om jouw klanten te bedanken? Want zaterdag 24 september is het de Dag van de Klant.
Papa, daddy, papsie, pap, voake, pa… allemaal eretitels voor die ene bijzondere man die zo uniek is in jouw leven. Hij verdient het om een keer per jaar extra in de bloemetjes te worden gezet!
Wit brood met een belangrijke meerwaarde: Belgrana is een pittig meergranenbrood op basis van tarwe en rogge waaraan smakelijk lijnzaad, sesamzaad, maanzaad en zonnebloempitten toegevoegd werden voor dat tikkeltje meer.
De bodem van de stofé taart uit Waver is dezelfde als die van de rijsttaart. Alleen de vulling is heel anders want daarvoor wordt plattekaas gebruikt met geplette macarons wat de taart een unieke textuur geeft.
Antwerpse handjes zijn koekjes in de vorm van een handje versierd met amandelschilfers. Het zijn luchtige koekjes die zowel door de vorm als door de smaak bij iedereen in de smaak vallen.
Rijsttaart is met recht en reden een nationale trots én een streekgerecht. Want van de verste uithoek in de Ardennen tot de kust en vlaaienparadijs Limburg kent iedereen de smakelijke en smeuïge taart, variaties niet nagelaten.
Voor elk voetbalmoment is er de geurige Fougasse, een traditioneel brood waarvan het recept gaandeweg verfijnd en uitgebreid werd. Het wordt gemaakt met de bloemsoort Fleuriane, voedzaam en licht verteerbaar tegelijk.
Eerlijk Guinnessbrood met spek en honing, gebakken met Talmière is een echte verrassing op dit EK! Deze bloemsoort werd in november 2015 gelanceerd en is door zijn succes bezig zich een vaste plaats te veroveren onder onze bloemsoorten. Heerlijk met een stukje kaas dankzij de knapperige en geroosterde smaak.
Focaccia is een smaakvol mediterraan brood gemaakt van eerlijke Sovita-bloem, rijk aan soja. Of kies je voor een knapperige Ciabatta gebakken met Fleuriane, een geurig, crèmekleurig brood?
Zalige kaneelbroodjes in de voedzame bloemsoort Belgrana en echt krokant Knäckebröd gemaakt van vitaminerijke Qui-life bloem zijn dé ideale begeleiding van allerlei smulhapjes tijdens een avondje voetbal kijken.
België geeft de aftrap van het Europees Kampioenschap voetbal in de bakkerij met vloerpistolets in de bloemsoort Parisienne en Craquelin met speculaas: krokante, luchtige broodjes die passen bij elk beleg.
Tussen 10 juni en 10 juli zitten alle voetbalfans vol spanning voor de buis of op de tribune te kijken naar voetbal op het allerhoogste niveau: het EK 2016 belooft weer een heel spannende race naar de finale te worden met topploegen uit de Europese landen die de selectie gehaald hebben. Ook België is er bij!
Een perfect evenwicht tussen tarwe en rogge en boordevol gezonde vezels: met Linea genieten je klanten van een integraal en lijnvriendelijk brood met dat tikkeltje extra dankzij de lichtzurige roggesmaak.
Dankzij onze nieuwe bestelmodule personaliseer en bestel je in een vingerknip promotiemateriaal voor jouw bakkerij.
Ken jij de wetgeving rond het informeren van klanten over het al dan niet aanwezig zijn van gluten in brood?
maart 2016Na het succesvolle Talmière, blijkt ook Qui-life een schot in de roos! Klanten smullen van deze smakelijke hongerstiller en onze molens draaien op volle toeren.
De lente komt met felle zonnestralen binnen, het wordt nu weer uitijken naar Pasen. Deze drukke periode vraagt heel wat voorbereiding, want Pasen wordt uitgebreid gevierd door je klanten.
Januari ligt alweer achter ons en ook Valentijn hebben we reeds gevierd. De dagen worden langer en de lente ontwaakt. De lentezon lokt velen opnieuw naar buiten.
Omevita, dat is smullen van een smaakvol en gezond brood! En dankzij onze promotie, geniet je momenteel van 2 + 1 gratis. Dit mag je niet missen.
Al jaren schreeuwen dieetgoeroes dat brood ongezond en niet noodzakelijk zou zijn. Nu is het tijd om hierop een antwoord te formuleren!
Talmière bleek al succesvol als brood, stokbrood en pistolets. Daarom voegen we er nu een vierde recept aan toe: sandwiches!
14 februari komt weer dichterbij. Valentijnsdag, de dag waarop mensen hun geliefde letterlijk of figuurlijk in de bloemetjes zetten.
België wordt over de hele wereld geroemd voor een aantal lekkernijen: chocolade, bier… en Luikse wafels. De typische suikerwafels worden door iedereen gesmaakt!
Mastellen bewijzen dat jarenlange tradities in stand kunnen gehouden worden maar tezelfdertijd ook zeer hedendaags kunnen zijn. Dit gebak zou al meer dan 900 jaar geleden voor de eerste keer bereid zijn.
Pain à la grecque, een heel misleidende naam. Het is niet echt brood en het heeft ook helemaal niets met Griekenland te maken!
Hoewel de meesten onder ons op elk moment van het jaar pannenkoeken weten te smaken, is het een echte traditie om op 2 februari de koekenpan boven te halen.
Koning Winter is onvoorspelbaar: valt er sneeuw of vooral heel veel regen? Schommelen de temperaturen constant rond het vriespunt of gaan we van -10°C plots naar +10°C? En hoe zit het met die strakke noordenwind?
Supervoordeel: 2 + 1 zak bloem gratis
Heb je onze Boetiek al bezocht? Van 1 t.e.m. 31 januari geniet je van onze nieuwjaarsactie: een complete promokit aan de actieprijs van € 100 i.p.v. € 115,45!
Vanaf nu is de blik gericht op het hoogtepunt van het jaar: de feestperiode. De komende weken vult je toonbank zich met lekkers om de kerstfeesten van je klant nog meer glans te bezorgen. Het belooft een drukke periode te worden die bekroond wordt met een heerlijk samenzijn met familie en vrienden.
1 november lanceerden we ons Seizoentje Graines de Talmière, deze tijdelijke bloemsoort is zo succesvol dat we hebben besloten om onze actie te verlengen.
Superactie: 2 + 1 gratis
Schrijf je voor 6 december in op Cerexclusief en misschien wordt je schoentje wel gevuld…
‘Driekoningen, Driekoningen…’ Terwijl de kinderen vrolijk van deur tot deur huppelen, staat de Driekoningentaart mét kroon klaar. Deze typische bladerdeegtaart met frangipanevulling is zacht, zoet en heerlijk smeuïg…
De cougnou of kerstbrioche komt traditioneel op tafel tijdens de feestdagen. Dit heerlijk zoete suikerbroodje hoort erbij tijdens de gezelligste dagen van het jaar, en dat is al vele eeuwen zo…
Lange tijd keken we elk jaar zo rond november weer uit naar de speculaas. Deze harde, droge kruidenkoek was dan ook een exclusiviteit voor de Sinterklaasperiode. Tegenwoordig eten we het jaar rond speculaas, hoewel er een groot verschil is tussen de traditionele koek en de supermarktvariant.
In het huidige marktklimaat krijgt de bakker af te rekenen met zware concurrentie van de supermarkt en een consument die minder brood en banket eet. Toch blijft de bakker marktleider. Voor speciale broodsoorten, gebak en taart stijgt zijn aandeel zelfs.
Over gluten wordt zoveel gezegd en geschreven dat je haast gek lijkt als je je er nog aan waagt. Klopt niet, zeggen specialisten aan de universiteit van Leuven: "Het aantal mensen dat daadwerkelijk allergisch is, blijft beperkt."
Online taartjes of brood bestellen zit in de lift: maar liefst 9% van de lokale voedingswinkels in dit land heeft een webshop, onder hen ook steeds meer bakkerszaken.
Maak een halloweenbrood met Sanis, een smakelijke mix op basis van tarwe, rogge, tarwekiemen, pompoen- en zonnebloempitten en lijnzaad.
Je hebt het al gemerkt. Ceres.be ziet er helemaal anders uit. Met onze nieuwe website willen we het leven van onze klanten gemakkelijker maken.
We ontvingen al verschillende tarweleveringen uit Frankrijk, Duitsland en België, en de eerste resultaten zien er veelbelovend uit!
De feestdagen komen in zicht, tijd om de allerbeste grondstoffen in te slaan!
Van 1 november tot en met 15 december kan je jouw klanten verwennen met een Seizoentje met Franse allures: Graines de Talmière.