• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
Het Seizoentje
Terug naar overzicht

BELEGTIPS ORZO

DOWNLOAD RECEPTEN
Herfstig picknickbrood

Herfstig picknickbrood

Ingrediënten

  • 1 langwerpig broodje  
  • 150 g Coppa
  • 200 g artisjoktapenade
  • 10 halfzongedroogde tomaten in olie
  • handvol rucola
  • handvol kervel
  • peper

 

Recept

Snij het brood middendoor en besmeer beide helften met de artisjoktapenade.

Verdeel de Coppa, de tomaten, de rucola en de kervel over de ene helft.

Kruid af met peper.

Snij het broodje in stukjes en serveer.

Groentebroodje met wortel en auberginekaviaar

Groentebroodje met wortel en auberginekaviaar

Ingrediënten

  • 4 dikke sneden Orzo-brood
  • 8 wortelen met loof
  • handvol gehakte walnoten
  • verse oregano
  • 150 g auberginekaviaar
  • 1 el bloemsuiker

 

Recept

Snij de wortelen door in de lengte en bak ze beetgaar in wat vetstof.

Strooi er op het einde wat bloemsuiker over en laat nog even karamelliseren.

Verdeel de auberginekaviaar over de sneetjes brood en leg de wortelen bovenop.

Garneer met gehakte walnoten en oregano en breng nog op smaak met peper en zout.

Toast champignon

Toast champignon

Ingrediënten

  • 4 dikke sneden Orzo-brood
  • 400 g gemengde boschampignons
  • 20 g boter
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 2 teentjes verse look
  • 12 verse zilveruitjes
  • 0,5 dl groentebouillon
  • Handvol peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

 

Recept

Bak het brood krokant in wat olie en hou apart. Bak vervolgens de spekjes krokant zonder vetstof en bewaar die ook apart.

Bak de zilveruitjes samen met de teentjes look in de boter. Voeg de champignons toe, en bak ze mooi goudgeel.

Blus met de groentebouillon en laat wat inkoken.

Haal de teentjes look uit de pan.

Beleg de boterhammen met de champignons, de zilveruitjes en de spekjes.

Bestrooi ze met fijngesnipperde peterselie.

Breng nog op smaak met peper en zout.

Gerookte makreel met rode biet en appel

Gerookte makreel met rode biet en appel

Ingrediënten

  • 1 klein rond broodje
  • 2 stukken gerookte makreel met Fiësta-kruiden (Italiaanse kruiden. Verkrijgbaar in de supermarkt of viswinkel.) 
  • 1 Granny Smith-appel
  • 1 limoen
  • 150 g bietenspread met feta

 

Recept

Snij het broodje in driehoekjes en snij middendoor.

Pers de limoen, snij de appel in fijne reepjes en laat ze even marineren in het limoensap.

Beleg de ene helft van het broodje met de bietenspread.

Werk verder af met de makreel en de appel.

DOWNLOAD RECEPTEN
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL