• HOME
  • CEREXCLUSIEF
    • Aanmelden
    • Registreren
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
      • HET SEIZOENTJE
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE ARTISANALE BAKKER
      • DE WARME BAKKER
      • ADVIES OP MAAT
      • ONDERNEMINGSADVIES
      • BAKTECHNISCHE ONDERSTEUNING
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BAKKER WORDEN
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel
CEREXCLUSIEF
  • CEREXCLUSIEF
  • Aanmelden
  • Registreren
Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Bereid je (brood) voor op de winter

Professionals - Tips & Tricks

Koning Winter is onvoorspelbaar: blaast hij sneeuw of vooral regen? Schommelt hij plots van min naar plus 10 graden Celsius? Of verrast hij met een strakke noordenwind?


Bakkers moeten rekening houden met wisselende weersomstandigheden. Want sterke schommelingen in temperatuur en vochtigheid beïnvloeden de manier waarop je je brood bakt of bewaart. Wil je geen schade of droog brood? Neem dan je voorzorgen. 


Voorzorgsmaatregelen voor de winter

  • Houd de deegtemperatuur op peil: zorg voor een constante temperatuur van 25 à 27°C. 
     
  • Meng nooit koude bloem met heet water: dit veroorzaakt een temperatuurschok. 
     
  • Laat koude bloem acclimatiseren: wie bloem bewaart in buitensilo’s laat die best op voorhand (in zakken) op temperatuur komen in de werkplaats.
     
  • Voeg 0,5% meer gist toe: doe dit als je merkt dat de koude degen traag rijzen.
     
  • Vermijd tocht in de werkplaats en/of dek je deeg goed af met plasticfolie zodat het niet verkorst door de vrieslucht.
     
  • Laat gebakken producten nooit afkoelen in de vrieskou: zo drogen ze sneller uit en blijven ze minder lang vers.
     
  • Bak iets langer bij extreme vochtigheid: zet je stoomsleutels open en bak brood en krokante producten iets langer bij dooi of regen.


Welke problemen ondervind jij bij vrieskou? En heb je nog meer tips om bakkers voor te bereiden op de winter? Gooi het in de groep! Deel je mening op ons Cerexclusief forum. En lees er ook de reacties van je collega Warme Bakkers.

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Een geschiedenis van bakkers en hun brood Bakkersverhaal: Manu Logghe heeft het hart op de juiste plaats Ambachtelijkheid en versheid: dé ingrediënten voor succes 5 (+1) tips voor een goede nachtrust Acht bloemsoorten voor een geslaagde lente en zomer Zo maakt Philip Daems het verschil voor jullie als bakkers Er zit meer in je broodzak dan je denkt: pak uit met je verpakking Trends in de bakkerij: bak jij al glutenvrij? Trends in de bakkerij: lokaal is het nieuwe normaal Deze 5 artikels uit 2020 konden jullie het meest bekoren
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Moulins Soufflet
Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • De Warme Bakker
  • Aspirant baker
  • Brood & Gezondheid
  • QNH
  • FoodDESK

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL