• HOME
  • CEREXCLUSIEF
    • Aanmelden
    • Registreren
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
      • HET SEIZOENTJE
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE ARTISANALE BAKKER
      • DE WARME BAKKER
      • ADVIES OP MAAT
      • ONDERNEMINGSADVIES
      • BAKTECHNISCHE ONDERSTEUNING
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BAKKER WORDEN
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel
CEREXCLUSIEF
  • CEREXCLUSIEF
  • Aanmelden
  • Registreren
Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Is jouw bakkerij veganproof?

Nieuws - Actua - Tips & Tricks

Steeds meer mensen kiezen ervoor als vegetariër, veganist of flexitariër (een iets-minder-vleeseter) door het leven te gaan. Zo werden er bij Delhaize wel 30% meer veganistische/vegetarische producten verkocht tegenover 2020. Bij Takeaway.com verdubbelde het aantal veganistische maaltijden zelfs op 2 jaar tijd. Veganisme is een blijver en dat is uiteraard positief. Maar is jouw bakkerij er klaar voor? Ontdek het hieronder. 

 

Brood = veganistisch

Goed nieuws! Je stond er misschien nog niet bij stil, maar de meeste broodsoorten zijn al vegan. Zo bestaat een standaard brood uit 4 basis ingrediënten: meel, water, zout en gist (of desem). Dat zijn 4 ingrediënten die geen dierlijke oorsprong hebben.

“En wat met gist?” Gisten zijn eencellige schimmels die niet tot het dierenrijk behoren. Geen probleem dus voor je veganistische klanten.

 

Check je E-nummers

Speciale broden– zoals een tijger- of rozijnenbrood – bevatten wél melk, boter en/of eieren. Daarom staan ze niet op het boodschappenlijstje van een veganist.

Hier zijn een paar vuistregels:

  • Bepaalde E-nummers (E322, E470 – E472f en E481-E483) zijn van dierlijke oorsprong
  • Koffiekoeken? Croissantjes? Helaas – maar deze bevatten ook boter en eieren

 

Plantaardige ingrediënten: even lekker als het origineel?

Kunnen veganisten dan nooit genieten van specialiteiten of zoetigheden? Tuurlijk wel, sommige producenten ontwikkelen plantaardige ingrediënten die je niet kan onderscheiden van het dierlijke equivalent.   

In de laatste editie van Bakery Business vind je bijvoorbeeld heel wat nieuwe, lekkere vegan opties: cake mixes, zuivelvrije melk en vegan donuts. Alles is mogelijk.

In het belang van onze planeet gaan steeds meer mensen plantaardig eten. En dat kunnen we alleen maar aanmoedigen. Vraagt je klant naar vegan patisserie of brood? Google dan zeker eens naar alternatieve ingrediënten en recepten. Het loont de moeite!

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Een blije buik dankzij brood Rustige zomermaanden? 5 tips voor meer omzet 3 bakkerstrends voor de zomer 7 tips om je social media beter aan te pakken Zo neem je als bakker een Oekraïense vluchteling in dienst 3 x origineel gebak voor valentijn MARC STASSIN: EEN VETERAAN VAN VELE OORLOGEN Dit zijn de bakkerstrends voor 2022 De week van het brood: volkoren in de kijker DIT ZIJN DE 5 MEEST GELEZEN CERES ARTIKELS VAN 2021
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Moulins Soufflet
Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • De Warme Bakker
  • Aspirant baker
  • Brood & Gezondheid
  • QNH
  • FoodDESK

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL