• HOME
  • CEREXCLUSIEF
    • Aanmelden
    • Registreren
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
      • HET SEIZOENTJE
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE ARTISANALE BAKKER
      • DE WARME BAKKER
      • ADVIES OP MAAT
      • ONDERNEMINGSADVIES
      • BAKTECHNISCHE ONDERSTEUNING
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BAKKER WORDEN
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel
CEREXCLUSIEF
  • CEREXCLUSIEF
  • Aanmelden
  • Registreren
Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Prinselijke Pain à la grecque

Nieuws - Ceres - Inspiratie

Pain à la grecque, een heel misleidende naam. Het is niet echt brood en het heeft ook helemaal niets met Griekenland te maken!

Pain = brood?
Pain à la gecque, maar toch geen brood, hoe zit dat dan? Het gaat hier om een rechthoekig koekje met bruine suiker en kaneel, versierd met kristalsuiker. Een verbasterde vertaling leidde tot de naam Pain à la grecque.

G
rieks brood, een Belgische traditie?
In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, komt deze specialiteit niet uit Griekenland, maar is het op-en-top Belgisch. Pain à la grecque vindt zijn oorsprong bij de augustijnen in de 16e eeuw. Zij deelden aan de abdij brood uit aan de armen. Omdat de abdij omringd was door een “gracht”, werd dat woord in dialect verkeerdelijk geïnterpreteerd als “grecque”. Een misverstand dat door de eeuwen heen bewaard is gebleven.

Van brood voor de armen tot een rijk en geapprecieerd koekje!
Later is er aan het oorspronkelijke recept nog wat zoetigheid en kaneel toegevoegd.


Probeer zelf eens Pain à la grecque.
Download hier het recept.


Laat van je horen!
Is dit product een succes in jouw streek? Of ken je het misschien onder een andere naam? Discussieer mee op Cerexclusief.

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Een geschiedenis van bakkers en hun brood Bakkersverhaal: Manu Logghe heeft het hart op de juiste plaats Brood en de ramadan: ga voluit voor vezels Ambachtelijkheid en versheid: dé ingrediënten voor succes 5 (+1) tips voor een goede nachtrust Acht bloemsoorten voor een geslaagde lente en zomer Zo maakt Philip Daems het verschil voor jullie als bakkers Tricol’OR, een garantie op een eerlijke producentenprijs De vaccinatiecampagne: enkele praktische vragen op een rijtje Er zit meer in je broodzak dan je denkt: pak uit met je verpakking
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Moulins Soufflet
Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • De Warme Bakker
  • Aspirant baker
  • Brood & Gezondheid
  • QNH
  • FoodDESK

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL