• HOME
  • CEREXCLUSIEF
    • Aanmelden
    • Registreren
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
      • HET SEIZOENTJE
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE ARTISANALE BAKKER
      • DE WARME BAKKER
      • ADVIES OP MAAT
      • ONDERNEMINGSADVIES
      • BAKTECHNISCHE ONDERSTEUNING
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BAKKER WORDEN
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel
CEREXCLUSIEF
  • CEREXCLUSIEF
  • Aanmelden
  • Registreren
Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

De nieuwe oogst ziet er goed uit!

Nieuws - Professionals

We ontvingen al verschillende tarweleveringen uit Frankrijk, Duitsland en België, en de eerste resultaten zien er veelbelovend uit!

Dit kunnen we alvast meegeven over de nieuwe oogst 2015:

  • Dankzij de drogere periodes tijdens het voorjaar is het vochtgehalte van de korrels laag.
  • Het eiwitgehalte van de tarwe bereikt opnieuw een normaal niveau.
  • Ten opzichte van het vorige oogstjaar is de Hagberg hoger, wat wijst op een betere bakkwaliteit.
  • Dankzij een absorptieverhoging van 1-1.5% zien we een hogere wateropname van de bloem.
  • Zoals we vaker zien aan het begin van een nieuw oogstjaar zijn de degen iets sneller afgekneed.
  • De bakvolumes zijn iets lager, maar blijven binnen de vastgestelde baknormen.


Ook de eerste baktesten in onze proefbakkerij zijn positief!

Zoals elk jaar verloopt de voorziene oogstinmenging in onze bloemsoorten volgens een bepaald schema. De bloem bevat sinds begin september ongeveer 35% nieuwe oogsttarwe.

Voor meer informatie, aarzel niet om contact op te nemen!

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Een geschiedenis van bakkers en hun brood Bakkersverhaal: Manu Logghe heeft het hart op de juiste plaats Brood en de ramadan: ga voluit voor vezels Ambachtelijkheid en versheid: dé ingrediënten voor succes 5 (+1) tips voor een goede nachtrust Acht bloemsoorten voor een geslaagde lente en zomer Zo maakt Philip Daems het verschil voor jullie als bakkers Tricol’OR, een garantie op een eerlijke producentenprijs De vaccinatiecampagne: enkele praktische vragen op een rijtje Deze 5 artikels uit 2020 konden jullie het meest bekoren
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Moulins Soufflet
Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • De Warme Bakker
  • Aspirant baker
  • Brood & Gezondheid
  • QNH
  • FoodDESK

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL