• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Sandra Bekkari is pro brood!

Nieuws - Inspiratie

“Ik ben niet tegen brood, ik ben voor góéd brood”, zegt de populaire voedingsdeskundige Sandra Bekkari. Volgens haar moeten mensen gewoon op zoek naar lekker en gezond brood. En daar kan jij als bakker bij helpen!


Vragen klanten soms jouw advies voor een lekker, gezond brood? Dan zullen ze het appreciëren als je kunt uitleggen waarom je een bepaalde variant aanbeveelt.


Laat je inspireren door de tips van Sandra Bekkari: 
 

  • Goed brood moet verzadigen. Vult een brood na een paar sneetjes? Perfect! Kan je blijven eten en krijg je snel weer honger? Dan bevat het brood niet zoveel voedingswaarde.
     
  • Bruin staat niet gelijk aan gezond – dat schreven wij ook al eerder. Wie gezond wil, kiest best voor vezelrijk volkorengraan. Dat is een betere parameter voor gezond brood dan de kleur. Want vezelarme broden worden geregeld donkerder gekleurd met mout.
     
  • Puur natuur. Broden hebben (nog) geen etiket. Klanten zien dus niet welke verbeteraars, bewaarmiddelen of andere additieven erin zitten. Ze weten wel hoe lang een brood vers blijft … Is dat langer dan twee dagen? Dan zijn er sowieso broodverbeteraars toegevoegd. Wie puur wil bakken – met bloem zonder broodverbeteraars – kiest bij Ceres uit een uitgebreid assortiment, zoals onder meer alle biobloemsoorten.
     
  • Wissel tarwe af met spelt, dat zorgt voor een gevarieerd voedingspatroon. Spelt bevat ook meer eiwitten dan tarwe en verzadigt dus iets meer – al geldt dat enkel voor de volkoren variant (en niet voor witte speltbloem). Er is trouwens geen regel over hoeveel spelt een speltproduct moet bevatten. Ook daar wordt de consument vaak om de tuin geleid met ‘speltbrood’ dat bijvoorbeeld maar 10% spelt bevat.

 

Voila, met deze informatie kan je perfect van bakker Bekkari spelen als iemand vraagt naar een ‘lekker en gezond brood’.

 

 

Bron: Nina Magazine (november 2017)

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis De nieuwbakken oogst 2024 Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden Feiten en fabels over granen Lente-lunch met Linea, Formavit en Floraplus
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL