• HOME
  • CEREXCLUSIEF
    • Aanmelden
    • Registreren
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
      • HET SEIZOENTJE
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE ARTISANALE BAKKER
      • DE WARME BAKKER
      • ADVIES OP MAAT
      • ONDERNEMINGSADVIES
      • BAKTECHNISCHE ONDERSTEUNING
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BAKKER WORDEN
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel
CEREXCLUSIEF
  • CEREXCLUSIEF
  • Aanmelden
  • Registreren
Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Gastronomische topschool in Brugge zet haar deuren open

Nieuws - Professionals - Tips & Tricks

Benieuwd naar de bakker-patissier of meesterchocolatier van morgen? Kom naar de opendeurdag van Ter Groene Poorte, op zondag 18 maart in Brugge. “De beroepen die wij onderwijzen mogen nooit verloren gaan”, verkondigt de website. “Met trots leveren we bekwame arbeidskrachten af die zowel als vakman en als mens goed in het leven staan.”

Of je nu graag een kijkje neemt in het moderne bakkersatelier, een babbeltje slaat met gespecialiseerde vakleerkrachten of op zoek gaat naar een gemotiveerde bakker(sgast) … Ter Groene Poorte ontvangt je met open armen en deuren op haar ‘Expeditie Gastronomie’ – bekijk hier het programma met onder meer:

  • een workshop Bakkerij
  • een bezoek aan de patisserie
  • nieuwe technieken voor zachte, luxe desembroden


Je slingert doorheen keukens en ateliers: van pot tot pint, van truffel tot stokbrood, van fijne hapjes tot wijndegustaties. Je hoort ook meer over de manier van werken – zowel over de algemene en sociale vorming als over de opleidingen op maat, zoals de bakkersopleiding:

“In de Bakkerijschool word je bakker, patissier en chocolatier. Vanaf het vierde jaar ga je op stage. Na je basisopleiding kan je je dan verder professionaliseren tot meesterpatissier, chef patissier of meesterbakker. […] Maar je krijgt in je basisopleiding ook een breed aanbod van algemene vakken. En dit zowel in de technische als de beroepsopleiding.”


Meer weten over de opendeurdag? Bekijk hier het volledige programma.

 

Extra tips voor de leergierige bakker-patissier:

  • Een professionele workshop bij jou in de bakkerij
  • Workshops en seminaries om jouw zaak optimaal te runnen
  • Met een 3D-printer maak je elk figuur in chocolade
E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Een geschiedenis van bakkers en hun brood Bakkersverhaal: Manu Logghe heeft het hart op de juiste plaats Brood en de ramadan: ga voluit voor vezels Ambachtelijkheid en versheid: dé ingrediënten voor succes 5 (+1) tips voor een goede nachtrust Acht bloemsoorten voor een geslaagde lente en zomer Zo maakt Philip Daems het verschil voor jullie als bakkers Tricol’OR, een garantie op een eerlijke producentenprijs De vaccinatiecampagne: enkele praktische vragen op een rijtje Er zit meer in je broodzak dan je denkt: pak uit met je verpakking
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Moulins Soufflet
Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • De Warme Bakker
  • Aspirant baker
  • Brood & Gezondheid
  • QNH
  • FoodDESK

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL