• HOME
  • CEREXCLUSIEF
    • Aanmelden
    • Registreren
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
      • HET SEIZOENTJE
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE ARTISANALE BAKKER
      • DE WARME BAKKER
      • ADVIES OP MAAT
      • ONDERNEMINGSADVIES
      • BAKTECHNISCHE ONDERSTEUNING
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BAKKER WORDEN
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel
CEREXCLUSIEF
  • CEREXCLUSIEF
  • Aanmelden
  • Registreren
Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Zo boeken collega-bakkers succes

Professionals - Inspiratie - Tips & Tricks

Uit eigen ervaringen leer je veel. Maar ook uit die van andere bakkers. Hoe uitgebreid maak je jouw assortiment? Welke producten vallen in de smaak? En hoe doe je aan klantenbinding? Ceres vroeg twee op-en-top Warme Bakkers om hun succesverhalen te delen. En die lees je hier.

Bakker Thomas Beersemans richtte samen met zijn vrouw een nieuwe bakkerij op in Arendonk. Al liep dat niet meteen van een leien dakje, ze leerden veel door gewoon te durven en te doen. Daar kan bakker-ondernemer Olivier Brousmiche van meespreken. Op zijn 28ste nam hij zijn eerste bakkerij over in Chimay en intussen managet hij vijf goedlopende bakkerijen.

Benieuwd naar hun verhalen, tips en ervaringen? Ceres kneedt ze voor jou tot een hapklaar lijstje.


Aantal bakkerijen 

  • Beersemans: 1
  • Brousmiche: 5, waarvan 1 met degustatiesalon


Assortiment 

  • Bakker Beersemans focust op verse producten met lokale ingrediënten. Daarnaast voorziet hij een uitgebreid broodassortiment en staat hij bekend om zijn eerlijke kwaliteit. 
  • Zowel de producten als de bakkerijen van Olivier Brousmiche ademen ambacht. De bakker stemt zijn assortiment af op de veranderende smaak van zijn klanten. Zo gebruikt hij momenteel vooral grijze bloemsoorten en bakt hij de korst van zijn broden minder hard.

Ceres


Service

  • Bij bakkerij Beersemans wordt elke klant koninklijk behandeld. Thomas biedt gratis koffie aan en vult de automaat elke morgen om 5 uur met vers brood. Om zijn klanten nog beter te bedienen, overweegt de bakker een webshop.
  • De smaak van zijn producten bepaalt bakker Brousmiche in Lens, de bediening gebeurt in de verschillende filialen. Klanten van Brousmiche mogen steevast proeven wanneer er een nieuw brood in de rekken ligt.


Communicatie

  • Bakker Beersemans probeert actief te zijn op Facebook. Hij deelt er onder meer foto’s van zijn assortiment, communiceert er over acties en praktische zaken zoals verlofdagen. Als hij zelf geen tijd of inspiratie heeft, deelt hij nieuws van Ceres of De Warme Bakker. 


Succesproducten 

  • Het ‘Arendonks bierbrood’, met bier van de plaatselijke brouwerij, is een topfavoriet bij bakkerij Beersemans. De inspiratie voor dit brood kreeg Thomas tijdens een workshop van Ceres. 
  • Brousmiche scoort met ‘le pavé de pain’, een eigen interpretatie van een Franse bakmethode. Dit brood op basis van Belgrana-bloem en 0,1% gist moet tussen de 20 en 48 uren rusten. Het resultaat is een eerder plat, traditioneel brood met een vast maar luchtig kruim. 


Succesformules

  • Op woensdag gaan de eclairs (met verse pudding) vlot over de toonbank, want dan verkoopt bakkerij Beersemans er telkens 3+1 gratis. Ook de versgesneden kaas van een lokale abdij wordt gesmaakt door de klanten, net als het basisaanbod voorverpakte charcuterie.
  • Een van de bakkerijen van bakker Brousmiche is ook een tearoom-brasserie-degustatiesalon waar klanten ter plaatse genieten van het assortiment. Dat werkt, zeker nu buitenshuis ontbijten een trend is. 

Ceres


Samenwerking met Ceres

  • Voor haar eenjarige bestaan organiseerde bakkerij Beersemans een actie met de steun van Ceres, en dat leverde nieuwe klanten op. Daarnaast staat vertegenwoordiger Jos ook altijd klaar om te helpen of nieuwe methodes, producten en inzichten aan te reiken. Van het promotiemateriaal van De Warme Bakker wordt hier ook handig gebruik gemaakt. 
  • Brousmiche vertrouwt niet alleen op onze kwaliteitsbloem, maar ook op onze expertise in opleiding en management. Hij ziet in Ceres een echte partner op wie hij altijd kan rekenen. 


Lees je graag het volledige verhaal? Volg hier het interview met starter Thomas Beersemans en het gesprek met bakker Olivier Brousmiche.

 

Meer succesverhalen van collega-bakkers: 

  • De vernieuwende banketbakkerij van bakker Gerlache
  • Bakkerij Danhieux draait al meer dan 270 jaar mee!
E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Een geschiedenis van bakkers en hun brood Bakkersverhaal: Manu Logghe heeft het hart op de juiste plaats Ambachtelijkheid en versheid: dé ingrediënten voor succes 5 (+1) tips voor een goede nachtrust Acht bloemsoorten voor een geslaagde lente en zomer Zo maakt Philip Daems het verschil voor jullie als bakkers Er zit meer in je broodzak dan je denkt: pak uit met je verpakking De vezelrijke kracht van het Ceres-gamma Trends in de bakkerij: bak jij al glutenvrij? Trends in de bakkerij: lokaal is het nieuwe normaal
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Moulins Soufflet
Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • De Warme Bakker
  • Aspirant baker
  • Brood & Gezondheid
  • QNH
  • FoodDESK

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL