• HOME
  • CEREXCLUSIEF
    • Aanmelden
    • Registreren
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
      • HET SEIZOENTJE
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE ARTISANALE BAKKER
      • DE WARME BAKKER
      • ADVIES OP MAAT
      • ONDERNEMINGSADVIES
      • BAKTECHNISCHE ONDERSTEUNING
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BAKKER WORDEN
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel
CEREXCLUSIEF
  • CEREXCLUSIEF
  • Aanmelden
  • Registreren
Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

De vezelrijke kracht van het Ceres-gamma

Actua - Inspiratie

Verschillende van onze meelsoorten zijn rijk aan vezels, en dus extra voedzaam. Maar het is vaak moeilijk voor te stellen of uit te leggen hoe groot de vezelrijke kracht van brood precies is. Daar brengen we nu verandering in.

Wanneer kunnen we stellen dat een meelsoort of brood een bron van vezels is dan wel rijk aan vezels?

Een bron van vezels

Minstens 3 gram vezels per 100 gram
of minstens 1,5 gram vezels per 100 kcal

 

Al deze broden uit het Ceres Specials Grijs gamma zijn een bron van vezels: 

Floraplus, Cere7, Cere6, Linea, Escanda (integraal), Dolmen, Talmière, Rogge, Sovita en Omevita

Rijk aan vezels

Minstens 6 gram vezels per 100 gram
of minstens 3 gram vezels per 100 kcal

Solestar, Vesuve, Belgrana, Sanis, Multiplus, Multivlokken
en Cereform zijn allemaal rijk aan vezels
 

 

Deze broden helpen je klanten dus helemaal op weg om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 25 gram vezels per dag te halen. De Belg haalt gemiddeld slechts 18 gram. 25 gram vezels opnemen komt nochtans de darmwerking ten goede.

Bij een inname vanaf 30 gram helpen de vezels zelfs ter preventie van bepaalde ziektes, zoals diabetes, obesitas en bepaalde kankers.


Naast de vele vezels, zorgen het lage vetgehalte, de weinige verzadigde vetten, de proteïnen en eiwitten… ervoor dat tal van broden een belangrijke plek innemen in de voedingsdriehoek. Ook hier scoren de meelsoorten van het Ceres Specials Grijs gamma extra goed. Ceres zal dit in de verf zetten dankzij icoontjes op de productfiche, op de consumentenaffiches, consumentenleaflets en screens voor in de bakkerij. Vraag via Isabelle Kiekens (ikiekens@ceres.be) de screens, folders en affiches aan die van toepassing zijn voor jouw assortiment. Of neem contact op met je vertegenwoordiger.

 

Ceres

Arm aan verzadigde vetten

Op 100 gram is er maximaal 1,5 gram aan verzadigde vetzuren en transvetzuren aanwezig. Bovendien leveren deze zuren hoogstens 10 % van de energetische waarde (de hoeveelheid energie per 100 gram).

 

Bron van vezels

Minstens 3 gram vezels per 100 gram of minstens 1,5 gram vezels per 100 kcal

 

Rijk aan vezels

Minstens 6 gram vezels per 100 gram of minstens 3 gram vezels per 100 kcal

 

Bron van Omega 3

Per 100 gram en per 100 kcal heb je ten minste 0,3 gram alfa-linoleenzuur (ALA) of in totaal ten minste 0,040 gram eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De hoeveelheden EPA en DHA mogen dus bij elkaar worden opgeteld.

 

Rijk aan Omega 3

Per 100 gram en per 100 kcal heb je ten minste 0,6 gram alfa-linoleenzuur (ALA) of in totaal ten minste 0,080 gram eicosapentaeenzuur(EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Ook hier geldt dus dat de hoeveelheden EPA en DHA bij elkaar mogen worden opgeteld.

 

Bron van proteïne

Minimaal 12 % van de energetische waarde wordt geleverd door eiwitten.

 

Rijk aan proteïne


Minimaal 20 % van de energetische waarde wordt geleverd door eiwitten.

 

Laag vetgehalte

We spreken van vetarm wanneer er maximaal 3 gram vet per 100 gram aanwezig is.

 

Het hoeft dan ook helemaal niet te verbazen dat heel wat meelsoorten en broden van Ceres een Nutri-Score A toebedeeld kregen. De Nutri-Score vergelijkt producten met elkaar en dat binnen eenzelfde categorie. Dit gebeurt aan de hand van een label met 5 gekleurde vakjes die elk een eigen letter hebben: A, B, C, D of E. De producten met de beste voedingswaarde krijgen een groene A, terwijl de producten met de laagste nutritionele kwaliteit een rode E opgespeld krijgen.

 

De komende maanden zetten we wekelijks een gezonde, vezelrijke bloemsoort in de kijker op de Ceres Facebookpagina. Ga dus zeker eens een kijkje nemen en laat je inspireren.

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Verras met bloem van eigen bodem Zuurdesembrood: populairder dan ooit 2022: een jaar met 4 onmisbare nieuwkomers Zo scoor je het hele jaar door met speculaas Vaker volkoren eten: broodnodig Geef je fysieke winkel een online afdeling Bakken energie besparen doe je zo Bakkerstrends voor het eindejaar 2022 Desembroden zijn helemaal terug Scoor tijdens het WK voetbal
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Moulins Soufflet
Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • De Warme Bakker
  • Aspirant baker
  • Brood & Gezondheid
  • QNH
  • FoodDESK

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL