• HOME
  • CEREXCLUSIEF
    • Aanmelden
    • Registreren
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
      • HET SEIZOENTJE
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE ARTISANALE BAKKER
      • DE WARME BAKKER
      • ADVIES OP MAAT
      • ONDERNEMINGSADVIES
      • BAKTECHNISCHE ONDERSTEUNING
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BAKKER WORDEN
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel
CEREXCLUSIEF
  • CEREXCLUSIEF
  • Aanmelden
  • Registreren
Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Bak pannenkoeken met oud brood

Nieuws - Actua - Inspiratie

Brood over? Gooi het in je pannenkoekendeeg in plaats van in je vuilbak. Want oud brood past perfect als (gedeeltelijke) meelvervanger. Probeer het zelf maar.

Pannenkoeken bakken met oud brood: simpel. Je maakt je deeg zoals altijd en vervangt gewoon een deel van de bloem door oud brood. Omdat het niet altijd zoet moet zijn, delen we hier een recept voor een hartige pannenkoek met kaas, spek en ui – perfect als meeneemlunch voor gehaaste klanten.
 

Ingrediënten

  • 110 g oud brood (of bloem)
  • 300 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 snuifje zout
  • 3 reepjes spek
  • ½ ui
  • Wat geraspte kaas

Bereiding

  • Versnipper het oude brood en maal het in de blender of keukenrobot tot fijne broodkruimels.
  • Weeg het broodkruim (zonder korst) af en vul aan met bloem tot je 110 gram krijgt.
  • Schep het mengsel van bloem en oud brood in een kom. Maak middenin een kuiltje en doe hierin de eieren en een scheutje melk.
  • Roer alles glad met een klopper en voeg de rest toe van de melk.
  • Breng het beslag op smaak met een snuifje zout.
  • Meng goed met de klopper zodat je geen klonters meer hebt.
  • Laat het beslag een paar minuten rusten zodat het brood de melk goed kan opnemen.
  • Maak de pannenkoeken niet te groot: door het brood zijn ze wat grover en vallen ze iets makkelijker uit elkaar.
  • Bak het spek en de ui samen in een pan.
  • Giet het beslag erover tot de bodem is bedekt.
  • Wacht zo’n 2 minuten. Maak de randjes los en draai de pannenkoek om.
  • Rasp jouw favoriete kaas boven de pannenkoek en bak nog 2 minuten.

Een tip voor wie van luchtige pannenkoeken houdt: vervang een deel van de melk door bruiswater.

Smakelijk!


Doe je graag iets anders met jouw oud brood? Hier vind je meer inspiratie:

  • Croques: knap, krokant en creatief.
  • Van broodpudding en wentelteefjes tot croutons en broodkruim.
  • Handige MacGyver-trucjes met oud brood.

     

Bron: Kraayennest.nl

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Een geschiedenis van bakkers en hun brood Bakkersverhaal: Manu Logghe heeft het hart op de juiste plaats Brood en de ramadan: ga voluit voor vezels Ambachtelijkheid en versheid: dé ingrediënten voor succes 5 (+1) tips voor een goede nachtrust Acht bloemsoorten voor een geslaagde lente en zomer Tricol’OR, een garantie op een eerlijke producentenprijs De vaccinatiecampagne: enkele praktische vragen op een rijtje Aan de slag met puur meel, zonder additieven Er zit meer in je broodzak dan je denkt: pak uit met je verpakking
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Moulins Soufflet
Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • De Warme Bakker
  • Aspirant baker
  • Brood & Gezondheid
  • QNH
  • FoodDESK

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL