• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Gespot: zes patisserietrends

Nieuws - Professionals - Actua - Actie & Promotie - Inspiratie - Tips & Tricks

Bakkerswereld trok op onderzoek en spotte verschillende patisserietrends. We lijsten er graag 6 interessante voor je op.
 

Patisserietrend 1: Kleiner

Heeft het te maken met corona en onze beperkte bubbels? Wellicht, want we kunnen nog altijd geen grote groepen mensen zien of ontvangen bij ons thuis. Maar de groeiende vraag naar kleinere gebakjes was al even aan de gang. Mensen kiezen voor kleinere porties, omdat ze bewuster bezig zijn met hun gezondheid en voeding.

Stel jij in je bakkerij ook vast dat je klanten vaker kleinere gebakjes uitkiezen in plaats van die ene grote bananentaart of chocoladetaart? Dan ben je dus zeker niet alleen.
 

Patisserietrend 2: Gezond of genieten?

Mensen letten dan wel op hun voeding en hun gezondheid, desondanks blijft het consumentenverlangen naar lekkere, intense, zoete smaken gewoon overeind. Je kan gezond en genieten proberen te combineren, door te kijken in welke mate je minder suiker kan gebruiken in je gebak. Maar uiteindelijk koopt de consument een gebakje om volop te genieten, niet omdat hij op zoek is naar een ‘gezond’ tussendoortje. Een klein gebakje dan maar?

 

Patisserietrend 3: Vegan

De vraag naar vegan banketproducten blijft groeien, waardoor er ook hier stilaan sprake is van een trend. Deze producten dien je dan niet meteen als een vervanging van bestaande assortimenten te beschouwen, maar veeleer als een aanvulling.

 

Patisserietrend 4: Frisse smaken

De vraag naar gebakjes met frisse smaken neemt eveneens toe. En met de zomer in aantocht zit je met frisse, fruitige smaken uiteraard helemaal goed.

 

Patisserietrend 5: Glutenvrij

Glutenvrij duikt intussen al eventjes op in tal van lijstjes die het hebben over voedingstrends. Het aantal mensen met een glutenallergie is er de voorbije jaren dan ook niet op achteruitgegaan. Gelukkig is er voor hen natuurlijk de glutenvrije mix van Ceres waarmee je de lekkerste cake, wafels, Biarritz-koekjes,… kan bakken.

 

Patisserietrend 6: Kunnen kiezen

Zorg voor voldoende aanbod en variatie. De klant wil, als het op gebak aankomt, graag iets te kiezen hebben. Een goedgevulde toonbank geeft ook een mooie visuele uitstraling, met een zekere aantrekkingskracht. Zo stapt iemand die eigenlijk alleen maar om brood kwam, vaak met nog iets extra’s naar buiten.

 

Bron: Bakkerswereld

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis De nieuwbakken oogst 2024 Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Van graan tot glorie met Ceres-bloem Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood!
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL