• HOME
  • CEREXCLUSIEF
    • Aanmelden
    • Registreren
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
      • HET SEIZOENTJE
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE ARTISANALE BAKKER
      • DE WARME BAKKER
      • ADVIES OP MAAT
      • ONDERNEMINGSADVIES
      • BAKTECHNISCHE ONDERSTEUNING
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BAKKER WORDEN
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel
CEREXCLUSIEF
  • CEREXCLUSIEF
  • Aanmelden
  • Registreren
Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

In 5 stappen naar het perfecte belegde broodje

Nieuws - Ceres - Actua

Belegde broodjes, we zijn er gek op. Op het werk of tijdens het shoppen, met een broodje heb je snel een stevige hap achter de kiezen. Het lijkt ook niet moeilijk om een lekker belegd broodje te maken. Maar als je het écht goed wil doen, zijn er vijf dingen waar je zeker op moet letten. 

 

1. Kraakvers brood

Het eerste spreekt voor zich. Zorg ervoor dat het broodje zelf vers is. De korst mag kraken, maar je moet er wel makkelijk je tanden kunnen in zetten en het kruim mag niet té luchtig zijn. Bied je klanten ook verschillende soorten aan: een klassiek wit broodje, een bruin broodje en het almaar populairdere meergranenbroodje. 

 

2. Verse groentjes

Ook deze is een no-brainer. Beleg je broodjes met verse komkommer, sla en tomaat. Of kies eens een originele garnituur zoals gegrilde paprika of aubergine. Kan je je klanten seizoensgebonden en lokale ingrediënten aanbieden, dan heb je zeker en vast een streepje voor.

 

3. Verrassend (veggie)beleg

Kaas, smos en martino, dat zijn vaste waarden die het altijd goed doen. Maar verandering van spijs doet eten. Bied je klanten dus ook eens een verrassend broodje aan, gegrilde kip is bijvoorbeeld erg populair. Maar wil je echt scoren, kies dan voor veggiebeleg: homemade humus of avocadospread, ook in de broodjeswereld zit veggie in de lift.


4. Niet té rijkelijk belegd

Nu komt het belangrijkste: het beleggen zelf. Al die ingrediënten moeten op het broodje en dat zorgt er soms voor dat het té goed is belegd. Alles valt er terug uit en netjes eten wordt een hele uitdaging. Probeer je broodjes dus niet te rijkelijk te beleggen. Dat zal je ook helpen bij de volgende stap. Want zo’n overvol broodje in een smalle broodzak stoppen, is geen makkelijke opgave.

 

5. In het broodzakje en klaar!

Je perfect belegde broodje gaat nu vlotjes de broodzak in. Kies je daarbij voor een ecologische verpakking zoals composteerbare zakken of zakken met een biocoating in plaats van een paraffinelaag, dan is ook het milieu je dankbaar. Vergeet het servetje niet!

 

En nu: aan de slag om de allerlekkerste broodjes te maken!

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

3 x origineel gebak voor valentijn MARC STASSIN: EEN VETERAAN VAN VELE OORLOGEN Dit zijn de bakkerstrends voor 2022 De week van het brood: volkoren in de kijker DIT ZIJN DE 5 MEEST GELEZEN CERES ARTIKELS VAN 2021 Bakken zin in 2022 In vorm voor kerst Consumptiecheques? Ook interessant voor jou! Echt brood: dat moet op een bord Vegan patisserie: deze ingrediënten moet je kennen
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Moulins Soufflet
Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • De Warme Bakker
  • Aspirant baker
  • Brood & Gezondheid
  • QNH
  • FoodDESK

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL