• HOME
  • CEREXCLUSIEF
    • Aanmelden
    • Registreren
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
      • HET SEIZOENTJE
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE ARTISANALE BAKKER
      • DE WARME BAKKER
      • ADVIES OP MAAT
      • ONDERNEMINGSADVIES
      • BAKTECHNISCHE ONDERSTEUNING
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BAKKER WORDEN
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel
CEREXCLUSIEF
  • CEREXCLUSIEF
  • Aanmelden
  • Registreren
Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

MARC STASSIN: EEN VETERAAN VAN VELE OORLOGEN

Nieuws - Ceres - Actua

Met zijn 24 jaar bij Ceres, kan Marc Stassin bogen op een uitzonderlijke staat van dienst. Wat boeit Marc en wat maakt hem ook vandaag nog steeds gelukkig in zijn day-to-day bij Ceres?

 

“Kwaliteitsverbetering zit ‘m vaak in kleine dingen, niet in een spectaculaire ommezwaai, …”

 

Dag Marc. Wat is jouw functie precies bij Ceres?

Mijn functietitel is Process Improvement Engineer. Ik hou me dus bezig met het verbeteren van processen. Praktisch betekent dit dat ik bekijk hoe we onze producten nog beter kunnen maken en hoe we nog beter kunnen tegemoet komen aan specifieke vragen en wensen van onze klanten. Die kwaliteitsverbeteringen zitten ‘m vaak in kleine dingen. Het gebeurt maar zelden dat we een proces radicaal omgooien. Het is meestal door details bij te vijlen dat we nog kunnen verbeteren.

 

“Totaaloverzicht komt in mijn job heel goed van pas.”

 

Hoe lang werk jij al voor Ceres?

Ik ben hier begonnen op 1 januari 1997. Da’s al een hele poos geleden. Mijn diploma is dat van Industrieel Ingenieur, met specialisatie in chemie. En ik ben destijds dan ook begonnen in het labo. Ik heb verschillende afdelingen van het bedrijf doorlopen en daardoor heb ik een goed totaaloverzicht, wat me in deze functie heel goed van pas komt. Dit is trouwens een nieuwe functie. Ze bestaat nog maar 5-6 jaar en ik ben de eerste die ze invult.

Hoe ziet een typische dag bij Ceres er uit voor Marc Stassin?

Mijn dagen zijn erg afwisselend. Mijn dag begint meestal met een aantal klassieke day-to-day taken: de productie van de voorbije 24 uur bekijken, de planning overschouwen, … Ik bekijk ook wat we de komende dagen nodig hebben aan grondstoffen, aan meel om de juiste mix te produceren. Dat is dus voor een stuk dispatching-werk, en daarvoor heb ik ook contact met leveranciers. Als Process Improvement Engineer ben ik het verbindingsstuk tussen de kwaliteitsbewaking en de productie-afdeling. Een deel van mijn werk is dus input verzamelen van die afdelingen, en die op elkaar afstemmen.Ik praat met de technische dienst, ik bespreek zaken met de bakkerij, ik doe m’n ronde door het bedrijf, …

Wat bevalt je het meest aan deze job?

Dat kon je misschien al opmaken uit m’n antwoord op de vorige vraag: de afwisseling. Ik heb een aantal vaste taken, die stuk voor stuk boeiend zijn, en dan zijn er de ‘variabelen’, de procesverbeteringen, die voor een stuk creatieve taken zijn. Communicatie is een belangrijk aspect van m’n job, en dat doe ik heel graag. Ik heb voortdurend contact met letterlijk àlle afdelingen van het bedrijf en zelfs met behoorlijk wat mensen buiten het bedrijf. Zo vliegen de dagen - en ja, zelfs de jàren - voorbij…

 

“Ik ben er trots op dat ik voor Tricol’OR’ betrokken was bij de creatie en de ontwikkeling van een totaal nieuw gamma.”

 

En wat is jouw favoriete Ceres product?

Voor mij is dat zonder twijfel de Tricol’OR bloem. Het is een heel mooi product en ik was van bij het begin betrokken bij de creatie en de ontwikkeling van dat gamma. Het is heel fijn om op die manier mee van de wieg te staan van iets. Voor de ontwikkeling van dat gamma heb ik ook intens samengewerkt met de producenten, onze landbouwers. Dat het een 100% Belgisch product is, waarmee we ook helemaal intekenen op de filosofie van lokale producten en korte ketting, maakte het voor mij nòg prettiger. Ik ben echt trots op Tricol’OR.

 

 

 

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Mag je internetafbeeldingen zomaar gebruiken voor je bakkerij? Wedstrijd: win jij een fiets van 1500 euro of een andere prijs? Verras met bloem van eigen bodem Zuurdesembrood: populairder dan ooit 2022: een jaar met 4 onmisbare nieuwkomers Zo scoor je het hele jaar door met speculaas Vaker volkoren eten: broodnodig Geef je fysieke winkel een online afdeling Bakken energie besparen doe je zo Bakkerstrends voor het eindejaar 2022
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Moulins Soufflet
Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • De Warme Bakker
  • Aspirant baker
  • Brood & Gezondheid
  • QNH
  • FoodDESK

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL