• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Haver, jouw duurzame held

Actua

Als ambachtelijke bakker weet je: lekker brood maken is een kunst op zich. Maar vandaag willen je klanten niet alleen smaak, ze willen ook weten dat wat ze eten goed is voor de planeet. Wist jij al dat haver niet alleen hip is, maar ook lief voor het milieu?

Haver wordt al meer dan 9.000 jaar geteeld en gegeten. Deze graansoort gaat niet alleen al van ouds mee, het had ook lang een stoffig imago. Da’s gelukkig voorbij: haver is hipper dan ooit en vinden we echt overal terug: havermout, havermelk, haverpasta, … Hoe je haverkorrels herkent? Ze zijn lang en smal, gegroefd en bleekgrijs van kleur. Ook de smaak en eigenschappen verschillen met die van rogge, spelt, gerst en tarwe.

Groen graantje

Waarom dit glutenvrije volkorengraan ook een duurzame keuze is? Haver is een robuuste graansoort die weinig vraagt. Haver heeft veel minder water, mest of pesticiden nodig dan sommige andere granen. Het heeft uit zichzelf ook een hoge weerstand tegen ziektes, en een lage behoefte aan stikstof. Da’s goed nieuws voor onze aarde! Want het maakt het bakproces met haver milieuvriendelijker, en zo draag jij je steentje bij aan een schonere wereld.

Doe maar duurzaam

Veel consumenten worden zich ook steeds bewuster van de impact van hun keuzes op het milieu. Ze willen niet alleen lekker brood, maar ook brood dat geproduceerd is met respect voor de aarde. Waarom hier dan niet op inspelen door haver in je assortiment op te nemen? Vertel je klanten over de voordelen van haver als duurzaam ingrediënt en laat zien dat je hun waarden deelt. Natuurlijk heeft haver ook heel wat heilzame effecten op je lichaam: nóg een troef om uit te spelen!

Hallo, haver!

Wil je aan de slag met haver op zijn puurst? Dan verdient ons Floraplus-brood zeker een plaatsje in jouw rekken. Met Floraplus kies je voor een uitgekiende mengeling van haver, tarwe en cichorei (inuline). Wat je proeft: een stevige boterham boordevol vezels, met een verfijnde, zachte smaak en een heerlijk nootachtige parfum.

Ceres

Nog zo’n haver-held en vezelbom in één: Tricol’OR Haver, met zijn zachtzoete haversmaak en krokante korst perfect als ontbijt. En bovendien ook nog eens 100% Belgisch!

Ceres

Bestel je Floraplus en Tricol’OR Haver vandaag nog online of via je vertegenwoordiger.

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Van gezondigd naar gezond met Formavit & Linea Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024 8 x Frans brood op de plank 5x scoren met volkoren Vive la viennoiserie: breng Parijs naar je bakkerij! Tarweoogst 2023: bak-proof! Bijna Broodway … Laat je bakkerij (zonne)stralen!
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL