• HOME
  • CEREXCLUSIEF
    • Aanmelden
    • Registreren
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
      • HET SEIZOENTJE
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE ARTISANALE BAKKER
      • DE WARME BAKKER
      • ADVIES OP MAAT
      • ONDERNEMINGSADVIES
      • BAKTECHNISCHE ONDERSTEUNING
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BAKKER WORDEN
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel
CEREXCLUSIEF
  • CEREXCLUSIEF
  • Aanmelden
  • Registreren
Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Nieuw: terug naar vroeger met CEREPURE

Nieuws - Professionals - Ceres - Actua - Tips & Tricks

Hoe natuurlijker je producten maakt, hoe meer ze worden gesmaakt. Authentiek vakmanschap ligt namelijk hoog in het schap bij de consument. Vandaag scoor je met puur, bewust en traag.  

Het CEREPURE-gamma van Ceres past perfect binnen deze trend. Wil je bakken met puur meel? Kies dan uit tientallen bloemmixen (wit, grijs, volkoren, meergranen of bio) met CEREPURE-label: die zijn compleet vrij van additieven, verbeteraars en E-nummers. 
 

Wat zijn broodverbeteraars en E-nummers?

Alle ‘extra’ grondstoffen die niet bij de basisingrediënten horen van een brood (namelijk meel, water, gist en zout) noemen we broodverbeteraars. Die verbeteraars kunnen natuurlijk zijn (zoals boter, melk en suiker) of synthetisch. In dat laatste geval krijgen ze een E-nummer (bijv. E300 = vitamine C), wat betekent dat de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) de stoffen onderzocht en bepaalde hoeveelheden oplegt voor hun gebruik. 


Waarom zou je bakken zonder verbeteraars? 

Tijd en vakmanschap zijn de beste broodverbeteraars. Hoe meer tijd jouw deeg krijgt om te rijzen of fermenteren, hoe meer smaken en geuren zich ontwikkelen. Sommige bakkers en consumenten zweren daarom bij een puur, basic, natuurlijk bereid brood – al dan niet met zuurdesem.


Probeer het zelf!

Bestel CEREPURE via commandebestelling@ceres.be of op onze Cerexclusief-webshop. Of kom de ‘puurste’ tips & tricks te weten van onze proefbakkers.

Hier vind je het volledige assortiment. 

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Een blije buik dankzij brood Rustige zomermaanden? 5 tips voor meer omzet 3 bakkerstrends voor de zomer 7 tips om je social media beter aan te pakken Zo neem je als bakker een Oekraïense vluchteling in dienst 3 x origineel gebak voor valentijn MARC STASSIN: EEN VETERAAN VAN VELE OORLOGEN Dit zijn de bakkerstrends voor 2022 De week van het brood: volkoren in de kijker DIT ZIJN DE 5 MEEST GELEZEN CERES ARTIKELS VAN 2021
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Moulins Soufflet
Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • De Warme Bakker
  • Aspirant baker
  • Brood & Gezondheid
  • QNH
  • FoodDESK

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL