• HOME
  • CEREXCLUSIEF
    • Aanmelden
    • Registreren
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
      • HET SEIZOENTJE
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE ARTISANALE BAKKER
      • DE WARME BAKKER
      • ADVIES OP MAAT
      • ONDERNEMINGSADVIES
      • BAKTECHNISCHE ONDERSTEUNING
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BAKKER WORDEN
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel
CEREXCLUSIEF
  • CEREXCLUSIEF
  • Aanmelden
  • Registreren
Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Wat doen we
  • / ONZE PRODUCTEN
  • / ASSORTIMENT

WAT DOEN WE

  • PRODUCTIE EN KWALITEIT
    • PRODUCTIEPROCES
    • BIJPRODUCTEN
    • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
    • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
  • ONZE PRODUCTEN
    • ASSORTIMENT
  • WORKSHOPS
  • ONDERSTEUNING VOOR DE ARTISANALE BAKKER
    • DE WARME BAKKER
    • ADVIES OP MAAT
    • ONDERNEMINGSADVIES
    • BAKTECHNISCHE ONDERSTEUNING
  • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
    • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING

RUIM ASSORTIMENT: WIT, GRIJS, BIO, CEREPURE, TRICOL’OR, DECO EN DIVERSEN


Onze witte en grijze meelsoorten zijn onderverdeeld in: 

Basics   Puur meel zonder additieven 
Classics   Standaardmeel met additieven
Specials   Kant-en-klaar, verrijkt meel met of zonder additieven
Top   Meel met verbeteraars voor een hogere tolerantie en absorptie (extra lang vers, extra mals, extra veel smaak)


Ceres biedt ook een assortiment:

Bio   Natuurlijk, traditioneel op steen gemalen meel met een volle smaak xxxx x
CEREPURE   Puur meel zonder additieven, verbeteraars of E-nummers
Tricol'OR   Lokaal geproduceerd meel van Belgisch graan
Deco   Populaire zaden en pitten
Diversen   Zoals griesmeel
Vitaliteitsgamma   Formavit en Glutenvrije bloem
  • Wit
    • Basics
      • Uno
      • MBZ
      • MBD
      • Crème T80
      • Biscuit
      • Cookies
      • Spritsbloem
      • Speltbloesem
      • Roggebloesem
    • Classics
      • Duo
      • Diamant
      • EXTRA
      • Napoli
      • Nihat
      • Oslo
      • Primosa
      • Amanda
      • Astra
      • Atlantic
      • Arctic
      • Oceanic
      • Primo
      • Quattro
    • Specials
      • Dunya Marokkaans
      • Bloem Doré
      • Magistique
      • Cerecroissant
      • Dinastar
      • Dunya Turks
      • Fleuriane
      • Mélior Biscuit
      • Mie Crème
      • Parisienne
      • Superbaguette
      • Supercroustillant
      • Tradition Baguépi
    • Top
      • Dinamic
      • Cerestine Wit
      • Dinalux
      • Dinasuper
  • Grijs
    • Basics
      • Broyage
      • Vlokken
      • Fijn roggemeel
      • Grana
      • Trical 10
      • Integraal puur
      • Rogge St-Vith
    • Classics
      • Etna
      • Arenal
      • Tara Volkoren
      • Toubkal
      • Azur
      • Brilliant
      • Maya
      • Platine
      • Quartz
      • Saphyr
      • Tibet
    • Specials
      • Floraplus
      • Belgrana
      • Talmière
      • Solestar
      • Nordic
      • Viva
      • Solsana
      • Cere 6
      • Escanda
      • Cere 7
      • Cereform
      • Dolmen
      • Escanda Integraal
      • Vesuve
      • Linea
      • Multiplus
      • Multivlokken
      • Omevita
      • Rogge
      • Sanis
      • Sovita
    • Top
      • Cerestine Bruin
      • Dinextra
      • Dina 25
      • Dina 100
  • Bio
      • Bio Granen en Zaden
      • Bio Spelt Creme T80
      • Bio MS T65
      • Bio Rogge T85
      • Bio Volkoren T150
      • Bio Baguépi (Desem)
      • Bio Baguépi (Natuurlijk)
      • Bio Wit T65
  • CEREPURE
      • Broyage
      • Floraplus
      • Bio Granen en Zaden
      • MBD
      • MBZ
      • Uno
      • Vlokken
      • Arenal
      • Bio Spelt Creme T80
      • Bio MS T65
      • Speltbloesem
      • Bio Rogge T85
      • Roggebloesem
      • Grana
      • Bio Volkoren T150
      • Integraal puur
      • Rogge St-Vith
      • Bio Wit T65
  • Tricol'OR
      • Tricol'OR Wit
      • Tricol'OR Volkoren
      • Tricol'OR Spelt
      • Tricol'OR Spelt Integraal
      • Tricol'OR Haver
  • Deco
      • Bruin lijnzaad
      • Boekweitgrits
      • Blauw maanzaad
      • Pompoenpitten
      • Zonnebloempitten
      • Deco 6.0
      • Deco 7.0
  • Diversen
      • Griesmeel
      • Kiemen
      • Stuifmeel
      • Tarwegluten
      • Zemelen
      • Havervlokken
  • Vitaliteitsgamma
      • Glutenvrije bloem
      • Formavit
  • Kleine verpakkingen 5kg
    • Wit
      • Molenaarsbloem wit
      • Tarwebloem Extra
    • Grijs
      • Molenaarsbloem volkoren
      • Molenaarsbloem meergranen
ALLERGENEN
WIT GRIJS
Saphyr
Classics

Saphyr

Productfiche DRUKWERK

Bloem

Ingrediënten Broyage, Tarwebloem, Tarwegluten, Moutbloem, Enzymen (hemicellulases, alpha-amylase), Antioxidant: Ascorbinezuur E300
Structuur Gedeeltelijk voltarwemeel 51% verrijkt met grove tarwedeeltjes
Volgraan 51%
Allergenen Glutenbevattende granen (Tarwe, Mout)
Kan sporen bevatten van Soja en Sesamzaad

Brood

Kruim Grof en compact
Kleur Lichtbruin

Voedingswaarde brood (per 100 g)*

Energetische waarden   320 kcal/1358 kJ
Koolhydraten   64,3 g  
Vetten   1,5 g  
Eiwit (Nx6,25)   12,4 g  
Voedingsvezels   7,3 g
* Cijfers zijn afhankelijk van de oogst.

Verpakking

25 kg of bulk

Opmerkingen

De ‘Classics’-melen is een gamma voltarwe of gedeeltelijk voltarwemelen (100%, 75%, 51%, 25%). Indien gewenst kunnen de ‘Classics’-melen steeds gemengd worden met andere melen.
Recept (Gedeeltelijk volgraan 51%)

Grondstoffen

SAPHYR   10 kg  
Water*   + 5,8 l  
Gist   250 g  
Zout   170 g  

Bereiding

- Meel, water en gist mengen in 1° versnelling.
- Zout nadien bijvoegen in de 2° versnelling.
- Eventueel de vetstof op het einde van de kneding toevoegen om een fijnere structuur en een betere vershouding te bekomen.

Kneding

Snelkneder   3'15  
Spiraal 1° versnelling 4'  
  2° versnelling 7'  
Diosna 1° versnelling 5'  
  2° versnelling 20' - 25'  
Klopper - Mengelaar 1° versnelling 5'  
  2° versnelling 12'  
Deegtemperatuur   26°C - 28°C  

Rust- en rijstijden

Voorrijs   1) 15’ 2) 15’  
Bolrijs   15’  
Narijs   45’ - 60’  
Rijstemperatuur   32°C - 34°C  
Relatieve vochtigheid   75% - 85%  

Bakproces

Baktemperatuur   220°C  
Baktijd   45’  

Opmerkingen

- In functie van het volume en de gewenste structuur kan één voorrijs uitgeschakeld worden.
- 2% toevoeging van een vetemulsie werkt positief op malsheid en structuur.
- Voor speciaal brood, de nodige ingrediënten toevoegen volgens de wettelijke bepalingen.

* Watertoevoeging is afhankelijk van de oogst.
Terug naar overzicht
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Moulins Soufflet
Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • De Warme Bakker
  • Aspirant baker
  • Brood & Gezondheid
  • QNH
  • FoodDESK

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL